31.03.2023

Uusi sähkötuote kannustaa kuluttajia ohjaamaan sähkönkulutusta edullisille tunneille

Kokkolan Energia lanseeraa uuden sähkötuotteen, jossa yhdistyvät määräaikaisen kiinteähintaisen sähkösopimuksen vakaus sekä pörssihintaan perustuva kulutusvaikutus, jonka avulla asiakas voi vaikuttaa joustavasti oman sähkölaskunsa loppusummaan.

Aalto-sähkötuote on loistava vaihtoehto kuluttajalle, joka haluaa seurata sähkön hintaa ja siirtää omaa kulutustaan edullisille tunneille. Pörssisähköön verrattuna Aalto-sähkösopimuksessa määritelty kiinteä hinta luo vakautta markkinatilanteen muutosten varalta, mutta kuluttamalla sähköä edullisilla tunneilla voi kuitenkin pienentä omaa sähkölaskuaan.

Uusi Aalto-sähkötuote sopii kaikille kuluttajille vakautta tuovan kiinteän hinnan ansiosta ja jo pienillä toimilla on vaikutusta oman sähkölaskun loppusummaan. Tuntihintoja voi seurata esimerkiksi Fingridin tuntihinta-sovelluksesta tai Nordpoolin nettisivuilta.

Uutta sähkötuotetta myydään muiden Kokkolan Energian sähkötuotteiden tavoin ainoastaan Kokkolan alueella.

Aalto-sähkösopimuksen hinta muodostuu:

  • Kiinteästä osuudesta sähkönenergian hinnassa
  • Pörssihintaan perustuvasta kulutusvaikutuksesta
  • Perusmaksusta

Kulutusvaikutus joko negatiivinen tai positiivinen

Aalto-sähkösopimus on määräaikainen joko 12 kk tai 24 kk sopimuksella. Sähkön hinta muodostuu kiinteästä hinnasta + kulutusvaikutuksesta. Kulutusvaikutus voi olla negatiivinen tai positiivinen riippuen siitä, käyttääkö sähköä kalliiden tuntien aikana vai ajoittaako käytön edullisille tunneille.

Kulutusvaikutuksen määrä lasketaan siten, että omalla kulutuksella painotetusta keskihinnasta vähennetään spotin (pörssisähkö) kuukauden keskihinta. Kulutusvaikutus on yleensä +/- 10 %. Siihen vaikuttaa siis oma sähkönkulutus ja sähkön spot-hinta.

Uusi kulutusvaikutukseen perustuva sähkötuote korvaa yösähkön

Sähkömarkkinoille on tullut kiihtyvään tahtiin tuotteita, joissa kuluttajia ohjataan siirtämään sähkönkulutusta edullisille tunneille. Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäen mukaan aiemmin käytetyt päivä- ja yötariffit ovat jääneet historiaan.

— Ennen sähkön hinta oli säännönmukaisesti päivällä kalliimpaa ja yöllä halvempaa. Nykyään sähkön hintaa on haastavampi ennustaa. Esimerkiksi tuulivoimaa on niin valtavasti, että sähkön hinta nousee heti kylminä ja tuulettomina päivinä, Rintamäki selventää.

Aalto-sähkösopimuksen hinnat:

Aalto 12 kk
Perusmaksu 3,50 €/kk
Energia 11,22 snt/KWh (alv 10 %)  
+/- kulutusvaikutus

Aalto 24 kk
Perusmaksu 3,50 €/kk
Energia 10,65 snt/KWh (alv 10 %)  
+/- kulutusvaikutus

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %. Toukokuun alusta arvonlisävero nousee 24 %.

Tee Aalto-sähkösopimus ja säästä!

Huhtikuun aikana sähkösopimuksen tehneille perusmaksu 0 €/kk koko sopimuskauden ajaksi (koskee sopimuksia, jotka alkavat 90 päivän sisällä sopimuksentekohetkestä). Toukokuusta alkaen uuden sopimuksen perusmaksu on 3,5 €/kk sis. alv 24 %.

Aalto 12 kk - tee sähkösopimus >

Aalto 24 kk - tee sähkösopimus >

Jaa artikkeli