Liittymän rakentaminen ja kaapelinnäyttö

Liittymän rakentaminen

Kokkolan Energia huolehtii liittymisjohdon rakentamisesta liittymispisteeseen asti. Uusissa kiinteistöissä on noin 2-3 työpäivää ennen perustusten valua tilattava kaukolämmön läpivienti eli nousukulman toimitus työmaalle. Nousukulman asennuksen suorittaa perustustöiden tekijä. Kokkolan Energia rakentaa liittymisjohdon oman työaikataulunsa mukaisesti.

Lämmön nousukulmien tilaukset numerosta 0800 050 61 tai rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi.

Nousukulma

Kaukolämpölaitteiden hankinta ja asennus

Tarjoamme uudisrakentajille lämmönjakokeskuksen ja -liittymän edullisesti osamaksulla hintaan 59,90 € / kk. Sopimuskaudella Kokkolan Energia vastaa lämmönjakokeskuksen huollosta ja mahdollisista varaosista.

Lataa rakentajille suunnattu kaukolämpöesite >

Uudisrakennuskohteissa voit pyytää tarjouksia LVI-liikkeiltä lämmönjakokeskuksesta ja sen asennustyöstä. Muistathan, että paine-erosäädin on välttämätön alueilla, missä niin on määritelty. Säädin on yleensä lisävaruste, mutta välttämätön kartan osoittamilla alueilla.

Alueet, joissa paine-erosäädin vaaditaan >

Kaapelinnäyttö

Varmista ettei alueella ole kaukolämpöputkistoja, jos teet tai teetät siellä kaivuutöitä. Tilaa meiltä kaapelinnäyttö vähintään 5 arkipäivää ennen töiden aloittamista. Palvelu on maksullinen, mikäli kaapelinäyttö halutaan tätä lyhyemmällä toimitusajalla.

Tilaa kaapelinnäyttö >

Lämmityksen käyttöönotto ja käyttöönottotarkastus

LVI–urakoitsija vastaa seuraavista asioista:

  • Lämmönjakokeskus on asennettu ja kytketty mittauskeskukseen sekä toisiopuoli (lämmitysverkosto ja käyttövesipiiri) on toimintavalmis.
  • Lämmönmyyjän mittauslaitteiden asennusedellytykset ovat olemassa.
  • Asiakkaalle on annettu opastus laitteiston käytöstä ja laitteistosta on olemassa käyttöohjeet.

Sähköurakoitsija vastaa seuraavista asioista:

  • Säätölaitteet ja tuntoelimet on asennettu ja kytketty.
  • Ulkoilmalämpötila-anturi on asennettu pohjoisseinälle ja kytketty.
  • Lämmönjakokeskukselle ja –mittaukselle on oltava sähkösyöttö, kumpaankin omalta sulakkeelta. Mittaukselle tuleva syöttö on oltava sinetöitävissä.

Tämän jälkeen voidaan pyytää Kokkolan Energiaa tekemään käyttöönottotarkastus ja asentamaan lämpömäärän mittauslaitteet. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen laitteisto voidaan ottaa käyttöön.

Tilaa käyttöönotto 3 arkipäivää ennen toivottua ajankohtaa. Tarkastus on maksuton.

Yhteystiedot lämpöenergiamittarin asennus ja käyttöönottotarkastus puh: 044 780 9295 tai 050 443 5604.