Vikanumero palvelee 24/7

Kaukolämpö on toimintavarma ja vaivaton lämmitysmuoto. Jos kaukolämpölaitteiston toimivuudessa tulee kuitenkin ongelmia, ota silloin yhteyttä kaukolämmön vikapalvelunumeroon (06) 822 0600, joka vastaa vuorokaudenympäri 24/7 ja palvelee Kokkolan ja Kälviän alueen kaukolämpöasiakkaita.

Kulutustietojen seuraaminen

Voit seurata omaa kaukolämmön kulutustasi asiakasportaali Kompassista. Asiakkaalle lähetetään lisäksi lämmönkäyttöraportti vuosittain.

Pääset näkemään tarkemmat kaukolämmön avaamalla kompassista kulutus -välilehden. Sieltä pääset valitsemaan tuotteen ja ajanjakson, jonka alta voit tarkastella kulutustietojasi.

Opas kaukolämmön käyttöön

Kaukolämmön ABC on opas kaukolämmön käytöstä. Opas auttaa sinua käyttämään kaukolämpöä oikein ja energiatehokkaasti. Oppaassa kuvataan havainnollisesti laitteiden toiminta ja käyttö, lämmitysverkon säätö sekä annetaan ohjeita kaukolämpölaitteiden käyttäjille.

Kaukolämpölaitteiston tarkistaminen

Kaukolämpölaitteistot ovat pääsääntöisesti toimintavarmoja ja huolettomia käyttää. Toimintavarmuuden ylläpitämiseksi suosittelemme, että asiakkaamme tekisivät omalle kaukolämpölaitteistolle ja lämmönjakotilalle säännöllisesti pienen kuntotarkistuksen, esimerkiksi lämmityskauden päätteeksi.

Lämmönjakokeskus on tekninen kokonaisuus, joka sisältää useita putkiliitoksia ja osia, joihin voi tulla vuotoja. Vuodot ovat harvinaisia, mutta ajoissa havaittu vika on paras tapa ehkäistä lisävahinkojen syntymistä. Näiden ohjeiden avulla voit varmistaa kaukolämpölaitteiston moitteettoman toiminnan.

Tarkistuslista:

  • Tarkista kaukolämpölaitteiston putkiliitokset. Liitokset eivät saa olla kosteita, ruostuneita tai vuotavia.
  • Varmista, että kaukolämpöputken sisääntulokohta ja sen ympäristö ovat kuivia. (Sisääntulokohdassa putki nousee lattiavalusta sisään.)
  • Jos lämmönjakotilassa on viemäri, tarkista sen toimivuus.
  • Tarkista putkien eristeet ja lisäeristä tarvittaessa.

Pidä kaukolämmön tulo- ja paluuputkessa olevien painemittareiden palloventtiilit suljettuna vuotoriskin välttämiseksi.

Pidäthän lämmönjakohuoneen siistinä, niin huomaat mahdolliset epäkohdat helposti. Eristetty lämmin tila on paras paikka kaukolämpölaitteistolle. Jos tila on hyvin kevytrakenteinen, laitteisto on jäätymisvaarassa, jos kiinteistöön tulee useamman tunnin kestävä sähkö- tai kaukolämpökatkos.

Mikäli havaitset epäkohdan kaukolämpölaitteistossa, voit olla yhteydessä 24/7 avoinna olevaan vikanumeroon (06) 822 0600.