Seuraa energiankulutustasi

Kokkolan Energian asiakkaana voit seurata kulutustasi asiakasportaali Kompassista. Omat kulutustiedot löydät helposti kirjauduttuasi asiakasportaaliin. Heti etusivulla näet kootusti sähkön ja mahdollisen kaukolämmön kulutuksen.

Kirjaudu asiakasportaali Kompassiin

Ohjeet Kompassiin kirjautumiseen >

 

Kulutustiedot jopa tuntitasolla

Kompassista voit tarkastella kulutustietojasi tarkemmin vuosi-, kuukausi-, viikko- tai päivätasolla. Kaaviosta näkee ulkolämpötilan sekä vertailun edelliseen jaksoon. Kulutustiedot saat napin painalluksella vietyä myös exeliin, josta voit tarkastella jopa tuntikohtaista kulutusta. Tuntikohtaista kulutusta seuraamalla voit tunnistaa syyn päivän kulutuspiikkiin ja mahdollisesti pienentää sitä.

 

Kaukolämmön kulutustiedot

Kaukolämmön kulutustietoja kannattaa seurata sähkön kulutuksen tavoin. Huomioithan kuitenkin, että tuntikohtaiset kulutustiedot ovat saatavilla ainoastaan osalla kaukolämpöasiakkaista. Osa saa tiedon kulutuksesta kuukausitasolla laskun yhteydessä.

Valitse Asiakasportaali Kompassista lämmitys tarkasteltavaksi tuotteeksi. Voit valita kulutustietosi vuosi-, kuukausi-, viikko- tai päivätasolla. Kaukolämmön kulutuksessa näkyy myös lämpimän veden käyttö, sillä kaukolämpö lämmittää kotitaloudessa käytettävän veden. Huomioithan, että laskussa ilmoitetaan kaukolämmön virallinen mittausyksikkö MWh. Se täytyy jakaa 1000:lla, että saadaan Kompassissa näkyvä yksikkö KWh.

Sähkönkulutuksen seuranta Datahubissa

Omaa sähkönkulutustaan voi seurata myös Datahubista, joka on sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, johon tallennetaan tietoa noin 3,8 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta.

Datahubia käyttää noin 80 sähkönsiirrosta vastaavaa jakeluverkkoyhtiötä ja 80 sähkönmyyntiyhtiötä. Tieto on järjestelmässä kaikkien siihen oikeutettujen osapuolten saatavilla tietoturvallisesti, tasapuolisesti ja ajantasaisesti. Datahubia hallinnoi Fingrid Datahub Oy, joka on Fingridin tytäryhtiö.

Omien sähkönkäyttöpaikkojesi asiakas- ja kulutustietoja pääset tarkastelemaan Datahubin asiakasportaalista. Kulutustietojasi voit tarkastella kuukausi- päivä- tai tuntitasolla. Kulutustiedot näkyvät asiakasportaalissa jopa 15 minuutin tarkkuudella.

Datahub.jpg