Aurinkosähköpakettien tekninen kuvaus

Kokkolan Energian aurinkosähköpaketti on kilpailukykyinen, korkealaatuinen ja toimintavarma valinta. Aurinkosähköpakettimme koostuu kotimaisen Naps Solar Systemsin toimittamista tuotteista. Naps on Suomen ja Pohjoismaiden johtava aurinkosähköjärjestelmien tuottaja. Napsin ratkaisut pohjautuvat lähes neljän vuosikymmenen kokemukseen erilaisista energiatarpeista elämässä – kotoa vapaa-ajalle ja toimistosta ääriolosuhteisiin.

Valitse tehokas ja kestävä Naps-aurinkopaneeli

Napsin aurinkopaneelit ovat tunnettuja korkealaatuisuudesta, erinomaisesta säänkestosta, pitkästä elinkaaresta sekä tuottokyvystä.

Kuva aurinkopaneelista valkoista taustaa vasten.

Naps Premium -paketissa on Naps Solar Groupin valmistama 305 watin Naps Saana -paneeli, joka on kokoluokassaan Euroopan tehokkaimpia paneeleita. Naps Saana -paneelin wattihinta on erittäin kilpailukykyinen nykyisillä aurinkosähkömarkkinoilla.

Naps Value -paneeli on Napsin kokeneiden aurinkosähköasiantuntijoiden auditoima laadukas tuote. Value-paneelit ovat yleensä aasialaista alkuperää. Naps vastaa toimittamistaan Value-paneeleista samoin kuin omasta tuotannostaan.

Naps Premium ja Naps Value -aurinkosähköpakettien takuuehdot ovat samat.

Vaihtosuuntaajat

Aurinkosähköjärjestelmien vaihtosuuntaajat eli invertterit hankitaan Froniukselta, joka on maailman johtava aurinkosähköelektroniikan valmistaja. Froniuksen invertterit voidaan IP65-luokituksen ansiosta asentaa myös ulkotiloihin. Inverttereissä on sisäänrakennettu wlan ja niissä on yksi markkinoiden kehittyneimpiä käyttöliittymiä energian tuotannon seuraamiseen. Froniuksen tuki- ja takuukäytännöt on todettu erittäin toimiviksi. Fronius kehittää jatkuvasti uusia tuotteita aurinkosähkön tuottamisen älykkääseen ohjaamiseen.

Mekaniikka

Aurinkosähköpakettien mekaniikaksi on valittu Schletter GmbH:n toimittamat tuotteet. Schletter on innovatiivisten aurinkosähkömekaniikka- ja kevytmetallituotteiden johtava valmistaja, joka kehittää ja valmistaa korkealaatuisia aurinkopaneelimekaniikkajärjestelmiä alumiinista ja teräksestä. Yhtiö on kehittänyt kevytmetallituotteita lähes viidenkymmenen vuoden ajan, vuodesta 1968 lähtien. Korkean laadun lisäksi mekaniikan helppo asennettavuus on ollut yksi keskeinen valintaperusteemme.

Aurinkopaneelien takuu

Naps-aurinkopaneelit ovat materiaaliltaan kestäviä ja Suomen olosuhteisiin sopivia. Siksi voimme luvata järjestelmälle kattavan ja pitkän takuuajan.
• 10 vuoden materiaalitakuu
• 15 vuoden tehotakuu (90 % maksimitehosta jäljellä)
• 25 vuoden tehotakuu (80 % maksimitehosta jäljellä)
• 5 vuoden takuu Fronius Invertterille

Optimoitu älykkyys vakio-ominaisuutena

Kaikki Napsin toimittamat älykkäät aurinkosähköjärjestelmät varustetaan edistyksellisellä etäseuranta- ja ohjauslaitteistolla, jonka avulla järjestelmän tuotantoa voidaan seurata ja ohjata yksityiskohtaisesti. Laitteisto mahdollistaa järjestelmän reaaliaikaisen seurannan ja ohjauksen haluttaessa jopa paneelikohtaisesti sekä hälyttää mahdollisten ongelmien syntyessä. Laitteiston avulla asiakas voi varmistua siitä, että järjestelmän tuotto on aina optimaalinen ja mahdolliset ongelmat havaitaan ja voidaan ratkaista nopeasti.

Älykäs tuoton raportointi

Usein järjestelmän tuottoa halutaan seurata sekä reaaliaikaisesti että historian osalta. Napsin älykkäät järjestelmät mahdollistavat helpon ja selkeän tuotannon raportoinnin, räätälöitynä asiakkaan haluamissa medioissa ja järjestelmissä. Useimmiten järjestelmää seurataan internetissä tietokoneella ja älypuhelimella.

Muut tuotteet

Järjestelmien muut tuotteet, kuten AC-kytkimet, liittimet, kaapelit on valittu vastaamaan järjestelmän korkeaa laatua ja ovat tunnettuja teollisuusstandardituotteita. Käytämme myös Oriman kiinnitysmekaniikkaa. Kokkolan Energian aurinkosähköpaketti muodostuu todistetusti laadukkaista komponenteista, joten saat käyttöösi erinomaisen aurinkosähköjärjestelmän.

Kokoonpanot

Naps Premium

Naps Premium 3,20 kWp Naps Premium 5,12 kWp Naps Premium 8,32 kWp
10 kpl 320 W Naps Saana 16 kpl 320 W Naps Saana 26 kpl 320 W Naps Saana
1 kpl Fronius Symo 3.0-3-M WLAN invertteri 1 kpl Fronius Symo 5.0-3-M WLAN invertteri 1 kpl Fromius Symo 8.2-3-M WLAN invertteri
Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma) Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma) Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma)
Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65) Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65) Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65)
Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet
DC -kaapeli DC -kaapeli DC -kaapeli
AC-turvakytkin AC-turvakytkin AC-turvakytkin

Naps Value

Naps Value 2,52 kWp Naps Value 5,04 kWp Naps Value 8,82 kWp
8 kpl 315 W Naps Value TPS 16 kpl 315 W Naps Value TSP 28 kpl 315 W Naps Value TSP
1 kpl Fronius Symo 3.0-3-S WLAN invertteri 1 kpl Fronius Symo 5.0-3-M WLAN invertteri 1 kpl Fromius Symo 8.2-3-M WLAN invertteri
Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma) Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma) Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma)
Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65) Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65) Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65)
Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet
DC -kaapeli DC -kaapeli DC -kaapeli
AC turvakytkin AC turvakytkin AC turvakytkin

Naps Economy

Naps Economy 2,80 kWp Naps Economy 3,92 kWp
10 kpl 280 W Naps Value TPS 14 kpl 280 W Naps Value TPS
1 kpl Sungrw SG5KTL-MT invertteri (ei WLAN) 1 kpl Sungrw SG5KTL-MT invertteri (ei WLAN)
Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma) Kattoasennusmekaniikka peltiharjakatolle (profiilipelti/sauma)
Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65) Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65)
Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet
DC -kaapeli DC -kaapeli
AC-turvakytkin AC-turvakytkin


Järjestelmän mukana toimitetaan yleinen layout-kuva, Naps-aurinkovoimalan omistajan opas, turvatarra sekä asennusohje.

Asennusmekaniikka on vaakaprofiililla. Komponenttien määrät järjestelmissä ovat vakioituja, muut määrät saatavilla erillishinnalla. Muu suunnittelu erillishinnoittelun mukaan (mm. asemakuvat, paneelisijoittelukuvat).

Toimitus ei sisällä mahdollista Ethernet-kaapelointia vaihtosuuntaajalle. Economy-sarjan paketteihin on saatavilla WIFI-adapteri erillisellä tilauksella.

KYSY LISÄÄ:

aurinko@kokkolanenergia.fi tai tapio.järvinen@kokkolanenergia.fi

TAI

Jätä yhteydenottopyyntö.