Aurinkopakettien tekninen kuvaus


Aurinkopakettien tuotteet ovat kotimaisen Naps Solar Systemsin toimittamia. Naps on Suomen ja Pohjoismaiden johtava aurinkosähköratkaisujen tuottaja. Napsin ratkaisut pohjautuvat lähes neljän vuosikymmenen kokemukseen erilaisista energiatarpeista elämässä – kotoa vapaa-ajalle ja toimistosta ääriolosuhteisiin.

Kokkolan Energia aurinkopakettien tuotteet on valittu Napsin pitkäaikaisen kokemuksen perusteella ja ovat kilpailukykyisiä, todettu erittäin laadukkaiksi ja niiden toimitusvarmuus on hyvä.

Aurinkopaneelit

Napsin järjestelmien aurinkopaneelit ovat tunnettuja korkealaatuisuudesta, erinomaisesta säänkestosta, pitkästä elinkaaresta sekä tuottokyvystä.

Pouta Priima-paketin keskiössä on Naps Solar Groupin valmistama 305 Watin Naps Saana -paneeli (kuvassa), joka on kokoluokassaan yksi tehokkaimpia EU:ssa valmistettuja paneeleita. Sen wattihinta on erittäin kilpailukykyinen nykyisillä aurinkosähkömarkkinoilla. Asiakkaalla on mahdollisuus valita eri värivaihtoehtoja mieltymyksensä mukaisesti.

Pouta Perus-paketin paneelin toimittava Trunsun Solar on yksi maailman johtavia aurinkopaneelivalmistajia, joka toimittaa laadukkaita ja kilpailukykyisiä tuotteita suurtenkin aurinkosähkövoimaloiden toteutukseen. Naps Solar Systems on auditoinut Trunsun Solarin tuotannon.

Pouta Priima ja Pouta Perus-pakettien takuuehdot ovat yhteneväiset.

Vaihtosuuntaajat

Järjestelmien vaihtosuuntaajat eli invertterit ovat Froniukselta, joka on maailman johtava aurinkosähköelektroniikan valmistaja. Froniuksen invertterit ovat IP65 luokituksen ansiosta asennettavissa ulos. Inverttereissä on sisäänrakennettu wlan ja niissä on yksi markkinoiden kehittyneimpiä käyttöliittymiä energian tuotannon seuraamiseen. Froniuksen tuki- ja takuukäytännöt on todettu erittäin toimiviksi. Fronius kehittää jatkuvasti uusia tuotteita aurinkosähkötuotannon älykkääseen ohjaamiseen.

Mekaniikka

Ratkaisujen mekaniikaksi on valittu Schletter GmbH:n toimittamat tuotteet. Schletter on innovatiivisten aurinkosähkömekaniikka- ja kevytmetallituotteiden johtava valmistaja, joka kehittää ja valmistaa korkealaatuisia aurinkopaneelimekaniikkajärjestelmiä alumiinista ja teräksestä. Yhtiö on kehittänyt kevytmetallituotteita lähes viidenkymmenen vuoden ajan, vuodesta 1968. Korkean laadun lisäksi mekaniikan helppo asennettavuus on ollut yksi keskeinen valintaperustemme.

Muut tuotteet

Järjestelmien muut tuotteet, kuten AC-kytkimet, liittimet, kaapelit, ym. on valittu vastaamaan muun järjestelmän korkeaa laatua ja ovat tunnettuja teollisuusstandardituotteita.

Kokoonpanot

Pouta Perus 3,24 kWp Pouta Perus 4,86 kWp Pouta Priima 3,05 kWp Pouta Priima 4,88 kWp
12 kpl 270 W Trunsun TSP 18 kpl 270 W Trunsun TSP 10 kpl 305 W Naps Saana 16 kpl 305 W Naps Saana
1 kpl Fronius Symo 3.0-3-M WLAN invertteri 1 kpl Fronius Symo 4.5-3-M WLAN invertteri 1 kpl Fronius Symo 3.0-3-M WLAN invertteri 1 kpl Fronius Symo 5.0-3-M WLAN invertteri
Schletter kiinnitysmekaniikka harjakatolle Schletter kiinnitysmekaniikka harjakatolle Schletter kiinnitysmekaniikka harjakatolle Schletter kiinnitysmekaniikka harjakatolle
Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet Asennuksen pientarvikkeet
Tarvittava määrä 6 mm2 DC -kaapelia Tarvittava määrä 6 mm2 DC-kaapelia Tarvittava määrä 6 mm2 DC-kaapelia Tarvittava määrä 6 mm2 DC-kaapelia
AC turvakytkin AC turvakytkin AC turvakytkin AC turvakytkin

Toimitus ei sisällä mahdollista Ethernet-kaapelelointia vaihtosuuntaajalle.