Muuttajan muistilista

Muuta sähkö mukanasi! Muuttajan muistilista auttaa huolehtimaan, ettei muuttokiireessä jää vanhoja sähkösopimuksia irtisanomatta tai uusia tekemättä. Huomioithan, että määräaikaista sähkösopimusta ei voi siirtää uuteen osoitteeseen, vaan sopimus päättyy aina muuton yhteydessä.

Ulosmuuttoilmoituksen voit tehdä asiakasportaali Kompassissa, jos olet kirjautunut verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Huomioithan, että muuttoilmoituksella voit ainoastaan päättää nykyisen sopimuksesi. Uusi sähkösopimus täytyy tehdä erikseen.


Asiakastiedot-otsikon alta löydät kaikki sopimuksesi. Avaa sähkönmyyntisopimus klikkaamalla sitä. Kun olet klikannut sopimuksesi auki, avautuu "Tee Muuttoilmoitus” -painike, jota klikkaamalla voit ilmoittaa meille sopimuksen päättymisestä. Sinun ei tarvitse erikseen päättää sähköverkkosopimusta. Muistathan kirjautua Kompassiin verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.
Päätä nykyinen sähkösopimuksesi Kompassissa

Muuttaja, muista nämä!

1) Tee sähkösopimus hyvissä ajoin. Suosituksena on tehdä sopimus 14 päivää ennen muuttoa. Sähkösopimusta ei voi tehdä takautuvasti.


2) Osoitteenmuutos postiin/maistraattiin ei päätä voimassa olevia sopimuksiasi. Muista siis päättää aiemman osoitteesi sähkösopimus, ettet joudu maksamaan uuden asukkaan sähkönkulutuksesta.

3) Alle 18-vuotiaan sähkösopimus tehdään huoltajan nimillä.

4) Tarvitset nämä tiedot sähkösopimuksen tekoon:

  • Muuttokohteen tarkka osoite
  • Muuttopäivä
  • Kenen/keiden nimiin sopimus tulee
  • Henkilötunnus tai -tunnukset
  • Yhteystiedot
  • Sopimustyyppi (määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus)


5) Verkkosivujemme kautta voit tehdä uuden sähkösopimuksen. Myös asiakaspalvelumme auttaa sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa!

6) Riittää, että ilmoitat muutosta sähkönmyyjälle, joka tekee paikalliselle verkkoyhtiölle ilmoituksen.

7) Muista ilmoittaa myös mahdollisen kaukolämpösopimuksen siirrosta.

8) Kiinteistökaupan yhteydessä sähköliittymän omistus ei vaihdu automaattisesti, vaan myyjän ja ostajan tulee tehdä asiasta kirjallinen sopimus. Liittymän omistuksen muutoksesta voi sopia jo kauppakirjassa, jolloin muita dokumentteja ei tarvitse. Toimita kiinteistön myynnin tai oston yhteydessä kauppakirjasta kopio paikalliselle verkkoyhtiöllesi (Kokkolan alueella asuvat toimittavat kopion Kokkolan Energialle), jotta sähköliittymä ja/tai kaukolämpöliittymä siirtyy kaupan mukana. Kauppakirjan kopio tarvitaan liittymäsopimuksia varten ja muuttoilmoitus tulee tehdä erikseen sähkönmyyjälle.

9) Erotilanteissa, joissa toinen osapuoli jää asuntoon asumaan, tulee asuntoon jäävän tehdä uusi sopimus omalla nimellään. Hänen tulisi olla henkilökohtaisesti yhteydessä asiakaspalveluumme, että sopimus saadaan päivitettyä ajan tasalle.