Kaukolämpöä uudisrakentajille

Kokkolalainen rakentaja! Liity tyytyväisten kaukolämpöasukkaiden joukkoon ja valitse helppo ja huoleton kaukolämpö kodin lämmitykseen. Ympäristöystävällinen kaukolämpö tuotetaan lähellä kymmenille tuhansille kokkolalaisille.

Rakentajapalvelumme auttaa sinua uuden rakennuksen tai saneerauskohteen liittämisessä kaukolämpöverkostoon. Voit pyytää meiltä yksilöllisen tarjouksen kaukolämpöön liittymisestä tai kysyä neuvoa rakennusaikana. Rakentajapalvelumme palvelee arkisin klo 10-16 numerossa 0800 050 61 tai rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi.

Lataa kaukolämpöesite uudisrakentajille >

Miksi valita kaukolämpö?

TOIMINTAVARMUUS

Sinun ei tarvitse huolehtia lämmityksen teknisistä yksityiskohdista, vaan voit keskittyä nauttimaan vaivattomasta ja miellyttävästä asumisesta. Kokkolan Energian kaukolämpöasiakkaana autamme sinua vuorokauden ympäri kaikissa lämmitykseen liittyvissä ongelmissa. Kaukolämmön vikapalvelunumero palvelee 24/7.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Kaukolämpö tuotetaan pääosin Kokkolan suurteollisuusalueella biopolttoaineilla toimivissa sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalaitoksissa. Lämmön ja sähkön yhteistuotanto vähentää ympäristökuormitusta ja ilmastovaikutuksia. Kaukolämpöverkoston avulla voidaan jakaa eri tavoilla tuotettua edullista ja puhdasta lämpöenergiaa. Kaukolämmöstä merkittävä osa tuotetaankin suurteollisuusalueen prosesseista syntyneestä hukkalämmöstä. Lähitulevaisuudessa hukkalämpöjen osuus kaukolämmön tuotannossa tulee kasvamaan entisestään.

EDULLISUUS

Kokkolan Energian tuottama ja tarjoama kaukolämpö on Suomen edullisimpien joukossa. Kaukolämmön alkuinvestointi on myös pieni verrattuna muihin lämmitystapoihin, pientalokokoluokassa tyypillisesti vain kolmasosa maa- tai kalliolämpöpumppujärjestelmistä.

Kaukolämmön kuukausittaiset käyttökustannukset

Kokkolan Energian kaukolämmön hinta on Suomen edullisimpien joukossa. Omakotitalon lämmityskustannukset kaukolämmöllä kuukaudessa keskimäärin 128 €*

* Laskettu keskimääräisen omakotitalon kaukolämmön kulutuksen mukaan 18 000 kWh / vuosi sisältäen lämmityksen ja lämpimän käyttöveden energiantarpeen. Laskennassa käytetty vuoden 2023 Kokkolan Energian kaukolämmön hinnastoa.

Kaukolämpölaitteet ja -liittymä edullisella luottosopimuksella ja huolettomalla ylläpidolla

Uuden pientalon rakentaja voi hankkia kaukolämpöliittymän ja lämmönjakokeskuksen (2-piiri) edullisella luottosopimuksella. Järjestely sisältää liittymän rakentamisen sekä lämmönjakokeskuksen asennuksen ja käyttöönoton. Sopimusaikana Kokkolan Energia vastaa kaikesta lämmönjakokeskukseen liittyvästä; huolloista ja mahdollisesti tarvittavista varaosista. Sopimuskausi sisältää myös laitteiston tarkistuksen joka toinen vuosi sekä raportin toimenpiteistä. Samalla varmistetaan, että lämmitys toimii kuten sen kuuluu.

Lisätietoa kaukokolämpölaitteiston osamaksusopimuksesta löydät esitteestä.
Lataa esite pdf-muodossa täältä >

KYSY LISÄÄ:

Jani Söderström, kaukolämpöpäällikkö
p. 044 780 9291
jani.soderstrom@kokkolanenergia.fi

Timo Niemi, kaukolämpösuunnittelija
p. 050 443 5604
timo.niemi@kokkolanenergia.fi

Luottosopimus 12 vuodelle
Rahoituksen korko 1,5 %

KUUKAUSIMAKSU:
Laite ja liittymä

59,95 €/kk

sis. alv 24%

Sopimusehdot:

  • Luottoaika 12 vuotta tasaerälyhennys 59,90 €/kk
  • Voit päättää luottosopimuksen milloin tahansa maksamalla jäljellä olevan jäännöslainan