Lämmönjakokeskuksen paine-erosäätimen käyttö suositeltavaa tietyissä kaupunginosissa

Suosittelemme kaukolämpöasiakkaita käyttämään paine-erosäätimellä varustettuja lämmönjakokeskuksia erityisesti Ykspihlajan, Kiviniityn, Nuolipuron ja Koivuhaan kaupunginosissa.

Kaukolämpöverkoston paine-erot vaihtelevat alueesta riippuen. Suurimmat paine-erot ja vaihteluvälit ovat lähellä Kokkolan Energian tuotantolaitoksia. Käyttämällä paine-erosäätimellä varustettua lämmönjakokeskusta kaukolämpölaitteiden toimivuus varmistuu ja korkeasta paine-erosta johtuvat mahdolliset ongelmat poistuvat.  

Huom! Tullinmäen ja vanhan raviradan alueelle ei saa asentaa paine-erosäätimillä varustettuja lämmönjakokeskuksia, koska alueen runkolinjassa on jo paine-erosäädin.

Ajantasaiseen KL-verkostokarttaan on ympyröity alueet, joissa on suositeltavaa varustaa lämmönjakokeskus paine-erosäätimellä. Katso täältä ajantasainen verkostokartta.

Paine-erosäädin varmistaa säätöventtiilien toimivuuden suunnitelluilla toiminta-arvoilla. Tämä vähentää säädön huojuntaa, jolloin se pidentää venttiilien/toimilaitteiden käyttöikää. Myös korkeasta paine-erosta johtuva mahdollinen äänihaitta poistuu.

Jos talossasi on kaukolämmitys, asiaan ei tarvitse reagoida. Jos sen sijaan olet uusimassa lämmönjakelukeskusta tai rakennat taloa, joka lämpenee kaukolämmöllä, huomioi asuinalueesi ja osta lämmönjakelukeskus, jossa on valmiina paine-erosäädin.

Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä:

Jani Söderström kaukolämpöpäällikkö
Puh. 044 780 9291 tai etunimi.sukunimi @ kokkolanenergia.fi

Timo Niemi kaukolämpösuunnittelija
Puh. 050 443 5604 tai etunimi.sukunimi @ kokkolanenergia.fi