Sähkömittarin lukuohje (etäluettava sähkömittari E450)

Energialukema vaihtuu näytöllä noin kymmenen sekunnin välein valitun sähkönsiirtotuotteen mukaan. Lukematunniste kertoo ajantasaisen energialukeman (näytön osio kohta 2). Energialukema ei nollaudu missään vaiheessa, vaan lukema näyttää kokonaiskertymää.

Seuraa näytössä vaihtuvia lukemia. Mittarin näytöllä näkyvät kaikkien sähkönsiirtotuotteiden laskurit noin 10 sekunnin kierrolla. Tarvittaessa lukemia voi selata myös selauspainikkeella. Jos painat selauspainiketta, näyttö palautuu perustilaan itsestään noin minuutin kuluttua.

Jos käytössäsi on yö- tai kausisähkö, lämmityskuormien kytkentä tapahtuu satunnaisesti joka ilta klo 22.00-23.00 välillä (koskee esim. lämminvesivaraajaa). Sähkömittarin laskureille sähkönkäyttö ohjautuu kuitenkin aina käyttämäsi sähkön siirtotuotteen aikajaotuksen mukaisesti.

Katso video, miten katkaiset sähköt oikein:


Ohje sähköjen katkaisuun

Jos haluat katkaista sähköt kiinteistöstä poissaolon ajaksi, käytä etäkytkentälaitteen katkaisupainiketta. Silloin mittari pysyy etäluennassa, mutta sähköt katkeavat kiinteistöstä tai huoneistosta. Sähköjen uudelleen käynnistäminen tapahtuu samasta painikkeesta. Näytön tilatunniste kertoo, onko sähköt katkaistu (näytön osio kohta 6).

Kun painat katkaisupainiketta, näytön laitteen tila -symboli alkaa vilkkua. Kytkentä tapahtuu 10-15 sekunnin viiveellä.

Älä katkaise poissaolon takia sähköä pääkytkimestä tai ruuvaa irti pääsulakkeita. Pääkytkimestä tai pääsulakkeesta sähköt katkaistaan vain sähkötöiden ajaksi, jotta sähkötyöt voidaan tehdä turvallisesti.Sähkömittari. Oikealla ylhäällä Näytön selauspainike. Sen alapuolella Sähkön käynnistys- ja katkaisupainike. Vasemmalla sähkömittarin lukema.

1. Näytön selauspainike

2. Sähkön katkaisu- ja käynnistyspainike

3. Sähkömittarin numero

Sähkömittarin näyttö

Sähkömittarin näytön osiot:

1. Energian suunta

Normaalitilassa näyttää kulutusta, eli sähkönsiirtoa kiinteistöön. Jos sinulla on omaa energiantuotantoa (esimerkiksi aurinkopaneeleja), energiaa voidaan suunnata myös verkkoon, jolloin energiayhtiö ostaa mikrotuotantoa.

2. Energialukema

Kertoo käytetyn energian kertymän.

3. Laskurin tunniste (nuoli osoittaa aktiivista laskuria)

T1. Päiväenergia

T2. Yöenergia

T3. Talviarkipäivä

T4. Muu kausiaika

4. Vaiheilmaisin

Normaalitilassa näytöllä näkyvät kohdat L1, L2 ja L3. Jos yksi tai useampi näistä on sammunut, tarkista pääsulakkeet. Voit tehdä sen itse ja tarvittaessa vaihtaa pääsulakkeen.

5. Lukematunniste (kertoo mikä lukema näytöllä näkyy)

1.8.0 Yleisenergia / kokonaisenergian kertymä

1.8.1 Päiväenergian lukema

1.8.2 Yöenergian lukema

1.8.3 Talviarkipäivän energialukema

1.8.4 Muun ajan energialukema

0.9.1 Kellonaika

0.9.2 Päivämäärä

2.8.0 Pientuotannon A-energiarekisteri

6. Laitteen tila

Sähköt ovat päällä, kun ruutu on tyhjä. Sähköt ovat pois päältä, kun ruudussa on raksi. Symbolin vilkkuessa kytkentätila on muuttumassa.