Myy tuottamasi ylijäämäsähkö meille

Aurinkojärjestelmä tai muu sähkön pientuotantolaitos voi tuottaa joskus sähköä yli oman tarpeen. Jos et käytä kaikkea tuottamaasi sähköä, syntyy ns. ylijäämäsähköä, joka siirtyy paikalliseen sähköverkkoon. Ylijäämäsähkö kannattaa hyödyntää ja sopia sen myynnistä Kokkolan Energialle.

Ylijäämäsähkön hinta määräytyy seuraavasti:
Spot-tuntihinta snt/kWh - 0,20 snt/kWh = ylijäämäsähkön hinta

Ylijäämäsähkön hinta on siis Suomen hinta-alueen arvonlisäveroton spot-hinta, josta vähennetään Kokkolan Energian välityspalkkio 0,20 snt/kWh (alv 0 %).

Hyvitys maksetaan sen kulutuskäyttöpaikan sähkölaskulla, johon pientuotantolaitos on kytketty. Ylijäämäsähkön ostosopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi ja irtisanomisaika on 2 viikkoa.

Pörssisähkön tuntihintoihin voi tutustua tarkemmin pohjoismaisen Nord Pool Spot sähköpörssin internetsivuilla.

Tuotto riippuu aurinkojärjestelmän koosta ja oikeasta mitoituksesta.

Edellytykset mikrotuotannon ostosopimukselle:

  • Sinulla on voimassa oleva sähkösopimus Kokkolan Energian kanssa käyttösähköstä.
  • Aurinkosähköjärjestelmä tai muu tuotantolaitos on kytketty jakeluverkkoon. Verkkoyhtiön kanssa tehdään sopimus sähkön tuotannosta verkkoon. (Lue lisää tuotantoon liittämisestä.)
  • Paikallisen verkkoyhtiön on kyettävä lähettämään meille tieto verkkoon siirretyn sähkön määrästä tunnin tarkkuudella.


Ennen mikrotuotannon ostosopimusta

Aurinkopaneeleiden asentaja toimittaa pientuotannon yleistietolomakkeen täydennettynä Kokkolan Energian rakentajapalveluun. Rakentajapalvelusta ollaan yhteydessä asiakkaaseen. Lupa järjestelmän käyttöönotolle annetaan Kokkolan Energian toimesta.

Lataa pientuotannon yleistietolomake >