Kokkolan liikennevalojen huollosta vastaavat Kokkolan Energia Oy ja SähköWaasa Oy

Kokkolan kaupungin liikennevaloja hallinnoi ja huoltaa useampi taho. Kokkolan kaupunki omistaa Kokkolan liikennevaloista 82 % ja Fintraffic Oy omistaa  18 %. Osa valoista on osaomisteisia.

VT8 liittymät Kokonaisuudessaan ja VT13/Heinolankaari ovat Fintraffic :n hallinnoimia. Kaikki loput liikennevalot ovat Kokkolan kaupungin hallinnoimia ja näiden liikennevalojen huollosta vastaa Kokkolan Energiaverkot. Fintraffic hallinnoimien liikennevalojen huollosta vastaa puolestaan Sähköliike SähköWaasa Oy.

SähköWaasa Oy ja Kokkolan Energiaverkot vastaavat huoltovastuullaan olevien liikennevalojen järjestelmistä sekä infran teknisestä ylläpidosta.

Uusista liikennevalohankkeista ja olemassa olevien liikennevalojen korjauksista päättää Kokkolan kaupungin tekninen palvelukeskus sekä Fintraffic. Kokkolan Energiaverkot vastaa liikennevaloja koskevien päätösten mm. vuosisaneerausten käytännön toteutuksista. Isommissa hankkeissa voi toteuttaja olla muukin taho.

Teimme asiakkaillemme selvennykseksi kartan, jossa näkyvät liikennevalojen huoltovastuut.

Jos Kokkolan Energian huoltovastuulla olevissa liikennevaloissa on huomautettavaa, voit lähettää meille viestin osoitteeseen liikennevalot@kokkolanenergia.fi tai kiireissä tapauksissa soittaa asiakaspalveluumme p. 0800 050 60. Sähköpostilla tavoitat meidät parhaiten, silloin tieto ohjautuu suoraan asiasta vastaaville tahoille.

Jos asia koskee SähköWaasa Oy:n huoltovastuulla olevia liikennevaloja, ota yhteyttä service@sahkowaasa.fi tai kiireissä tapauksissa soita p. 040 045 5596.