Kokkolan liikennevalojen huollosta vastaavat Kokkolan Energia Oy ja SähköWaasa Oy

Kokkolan kaupungin liikennevaloja hallinnoi ja huoltaa useampi taho. Kokkolan kaupunki omistaa Kokkolan liikennevaloista 77,4 % ja Fintraffic Oy omistaa liikennevaloista 22,6 %. Osa valoista on osaomisteisia.

Sopimuksen mukaan Satamatie välillä Laajalahdentie-Energiatie, VT8 Kokonaisuudessaan ja VT13/Heinolankaari ovat Fintraffic Oy:n hallinnoimia. Kaikki loput liikennevalot ovat Kokkolan kaupungin hallinnoimia ja näiden liikennevalojen huollosta vastaa Kokkolan Energia Oy. Fintraffic Oy:n hallinnoimien liikennevalojen huollosta vastaa puolestaan Sähköliike SähköWaasa Oy.

SähköWaasa Oy ja Kokkolan Energia vastaavat huoltovastuullaan olevien liikennevalojen järjestelmistä sekä infran teknisestä ylläpidosta.

Uusista liikennevalohankkeista ja olemassa olevien liikennevalojen korjauksista päättää Kokkolan kaupungin tekninen palvelukeskus sekä Fintraffic Oy. Kokkolan Energia vastaa liikennevalojen koskevien päätösten käytännön toteutuksista.

Teimme asiakkaillemme selvennykseksi kartan, jossa näkyvät liikennevalojen huoltovastuut.

Jos Kokkolan Energian huoltovastuulla olevissa liikennevaloissa on huomautettavaa, voit lähettää meille viestin osoitteeseen liikennevalot@kokkolanenergia.fi tai kiireissä tapauksissa soittaa asiakaspalveluumme p. 0800 050 60. Sähköpostilla tavoitat meidät parhaiten, silloin tieto ohjautuu suoraan asiasta vastaaville tahoille.

Jos asia koskee SähköWaasa Oy:n huoltovastuulla olevia liikennevaloja, ota yhteyttä service@sahkowaasa.fi tai kiireissä tapauksissa soita p. 040 045 5596.