Toimintavarma ja vaivaton kaukolämpö Kokkolaan ja lähialueille

Kaukolämpö sopii hyvin niin uusien kuin saneerattavien kiinteistöjen lämmitysmuodoksi sen vaivattomuuden ja luotettavuuden ansiosta. Kaukolämmöllä varmistat miellyttävän ja tasaisen sisälämpötilan. Kaukolämmön ansiosta lämmin käyttövesi ei lopu eikä sinun tarvitse murehtia lämmityspolttoaineen riittävyydestä tai kattilan huoltamisesta.

Kokkolan Energian kaukolämpö tuotetaan puulla ja turpeella omissa voimalaitoksissamme sähkön ja lämmön yhteistuotannolla sekä hyödyntämällä teollisuuden ylijäämälämpöä. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme kotimaista, vähäpäästöistä, paikallisesti tuotettua, ympäristöystävällistä ja kilpailukykyistä energiaa. Kaukolämmöllä lämpenee Kokkolassa jo yli 3 500 kiinteistöä; koteja, kouluja, konttoreita ja teollisuuskiinteistöjä. Kaukolämpökohteissa asuu yli 34 000 kokkolalaista, ja määrä kasvaa koko ajan.

Tarkista kaukolämpökartasta, löytyykö alueeltasi kaukolämpöverkko tai ota meihin yhteyttä. Katso myös alueet, joilla tarvitaan paine-erosäädin.

Kaukolämpö on toimintavarma ja vaivaton lämmitysmuoto. data-verified=

Miksi valita kaukolämpö?

Rakennatko uutta kotia tai harkitsetko lämmitysjärjestelmän vaihtamista? Kaukolämpö on edullinen, luontoystävällinen, huoleton, toimintavarma ja energiatehokas lämmitysmuoto sinunkin kotiisi.

Usein asiakkaamme valitsevat kaukolämmön etenkin sen edullisuuden ja asumismukavuuden vuoksi. Kaukolämpö takaa vaivattomasti tasaisen lämmön ja lämpimän käyttöveden ympäri vuorokauden.

Kaukolämpö tekee kotielämästä helppoa. Sinun ei tarvitse huolehtia lämmityksen teknisistä yksityiskohdista, vaan voit keskittyä nauttimaan vaivattomasta asumisesta. Ei siis ihme, että kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Lähes puolet suomalaisista asuu kaukolämpötaloissa.

Toimintavarma kaukolämpö on kehitetty suomalaisiin olosuhteisiin ja takaa tasaisen lämmön kotiin myös paukkupakkasilla. Kaukolämpöön liittyminen on panostus tulevaisuuteen, sillä kaukolämmitykseen siirtyminen maksaa itsensä takaisin ja nostaa kiinteistön arvoa.

Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä.

Kaukolämmön hinta Kokkolan Energialla

Kokkolan Energian tuottama ja tarjoama kaukolämpö on ollut jo vuosia Suomen edullisimpien joukossa. Tarjoamamme kaukolämpö on Energiateollisuus ry:n vuonna 2018 tekemän vertailun mukaan pientalo kokoluokassa Suomen kolmanneksi edullisinta.

Kaukolämmitys on energiatehokkuuden lisäksi myös ympäristöystävällistä. Kokkolassa kaukolämpö tuotetaan pääosin suurteollisuusalueella sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalaitoksissa. Tuotannossa hyödynnetään suurteollisuusalueen prosesseissa syntyvää hukkalämpöä. Lämmön ja sähkön yhteistuotanto vähentää ympäristökuormitusta ja ilmastovaikutuksia. Voimalaitosten tarvitsema polttoaine hankitaan pääosin ympäröivästä maakunnasta ja hankinta työllistää satoja alueen ihmisiä polttoaineketjun eri vaiheissa.

Katso kaukolämmön sopimusehdot ja hinnasto.

Kokkolan Energian tuottama kaukolämpö on ollut jo vuosia maan edullisimpien joukossa.

Kaukolämmön käyttö

Kaukolämmön käyttö on vaivatonta ja kaukolämmöllä kannattaakin hoitaa koko kodin lämmitys. Huonetiloihin lämmitys voidaan jakaa vesikiertoisilla patteri- tai lattialämmitysjärjestelmillä. Myös pesutilojen lattialämmitys ja ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys on järkevää liittää kaukolämpöön.

Lämmitysjärjestelmän käyttöönotossa huolehdimme, että uuden lämmönjakokeskuksen perussäädöt ovat kohdallaan. Asukkaana sinun tarvitsee vain huolehtia huonekohtaisten termostaattien oikeasta asetuksesta. Voit seurata omaa kaukolämmön kulutusta nettisivujemme online-palvelussa. Kulutus- ja kustannustiedot kerrotaan palvelussa kuukausitasolla. Asiakkaalle lähetetään lisäksi lämmönkäyttöraportti vuosittain.

Kaukolämmön ABC on opas kaukolämmön käytöstä. Opas auttaa sinua käyttämään kaukolämpöä oikein ja energiatehokkaasti. Oppaassa kuvataan havainnollisesti laitteiden toiminta ja käyttö, lämmitysverkon säätö sekä annetaan ohjeita kaukolämpölaitteiden käyttäjille.

Vianetsintäkaavio

Jos kaukolämpölaitteiston toimivuudessa tulee joskus ongelmia, voit hyödyntää oheista vianetsintäkaaviota ongelman paikallistamisessa. Kaukolämmön vikailmoitukset (06) 822 0600 vuorokauden ympäri 24/7. Avaa vianetsintäkaavio.

Ota yhteyttä ja teemme sinulle yksilöllisen laskelman, joka kertoo kuinka paljon voit kaukolämmön avulla säästää lämmityskustannuksissa.