Kaukolämpö on ekologinen ja toimintavarma lämmitysmuoto.
Kaukolämpö sopii hyvin niin uusien kuin saneerattavien kiinteistöjen lämmitysmuodoksi sen vaivattomuuden ja luotettavuuden ansiosta. Kaukolämmöllä varmistat miellyttävän ja tasaisen sisälämpötilan. Kaukolämmön ansiosta lämmin käyttövesi ei lopu eikä sinun tarvitse murehtia lämmityspolttoaineen riittävyydestä tai kattilan huoltamisesta.

Vikatilanne kaukolämmössä?

Soita 24/7 avoinna olevaan vikanumeroon (06) 822 0600

Ota yhteyttä ja teemme sinulle yksilöllisen laskelman, joka kertoo kuinka paljon voit kaukolämmön avulla säästää lämmityskustannuksissa.

"ekologista, paikallista
ja kilpailukykyistä energiaa."

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme kotimaista, vähäpäästöistä, paikallisesti tuotettua, ympäristöystävällistä ja kilpailukykyistä energiaa. Kokkolan Energian kaukolämmön tuotannossa hiilineutraalin tuotannon osuus oli yli 80 % vuonna 2022. 

Kaukolämmöllä lämpenee Kokkolassa ja Kälviällä jo yli 3 700 kiinteistöä; koteja, kouluja, toimistotiloja sekä teollisuuskiinteistöjä. Kaukolämpökohteissa asuu yli 35 000 kokkolalaista, ja määrä kasvaa koko ajan.

Jos mietit kaukolämpöä lämmitysmuotona, ota meihin yhteyttä.


 

Miksi valita kaukolämpö?

Rakennatko uutta kotia tai harkitsetko lämmitysjärjestelmän vaihtamista? Kaukolämpö on edullinen, luontoystävällinen, huoleton, toimintavarma ja energiatehokas lämmitysmuoto sinunkin kotiisi.

Usein asiakkaamme valitsevat kaukolämmön etenkin sen edullisuuden ja asumismukavuuden vuoksi. Kaukolämpö takaa vaivattomasti tasaisen lämmön ja lämpimän käyttöveden ympäri vuorokauden.

Kaukolämpö tekee kotielämästä helppoa. Sinun ei tarvitse huolehtia lämmityksen teknisistä yksityiskohdista, vaan voit keskittyä nauttimaan vaivattomasta asumisesta. Ei siis ihme, että kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Lähes puolet suomalaisista asuu kaukolämpötaloissa.

Toimintavarma kaukolämpö on kehitetty suomalaisiin olosuhteisiin ja takaa tasaisen lämmön kotiin myös paukkupakkasilla. Kaukolämpöön liittyminen on panostus tulevaisuuteen, sillä kaukolämmitykseen siirtyminen maksaa itsensä takaisin ja nostaa kiinteistön arvoa.

Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä.

Kaukolämmön hinta Kokkolan Energialla

Kokkolan Energian tuottama ja tarjoama kaukolämpö on ollut jo vuosia Suomen edullisimpien joukossa. Kaukolämmitys on energiatehokkuuden lisäksi myös ympäristöystävällistä.

Kokkolassa kaukolämpö tuotetaan pääosin suurteollisuusalueella sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalaitoksissa. Tuotannossa hyödynnetään suurteollisuusalueen prosesseissa syntyvää hukkalämpöä. Lämmön ja sähkön yhteistuotanto vähentää ympäristökuormitusta ja ilmastovaikutuksia. Voimalaitosten tarvitsema polttoaine hankitaan pääosin ympäröivästä maakunnasta ja hankinta työllistää satoja alueen ihmisiä polttoaineketjun eri vaiheissa.

Katso kaukolämmön sopimusehdot ja hinnasto.

Kaukolämpö tulevaisuuden ilmastoneutraalina lämmitysmuotona

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali yhteiskunta vuonna 2035. Lämmitys muodostaa arviolta 30 % koko Suomen hiilijalanjäljestä, joten tulevaisuudessa on kiinnitettävä huomiota siihen, miten tuotamme energiaa. Kokkolan Energian tavoite on tuottaa edullista ja ympäristötekijät huomioiden kestävää energiaa kokkolalaisille nyt ja tulevaisuudessa. Tämän tavoitteen mukaisesti Kokkolan Energia on investoimassa ympäristöä tukeviin teknologioihin.

Kokkolan Energian tavoite on pienentää turpeen osuutta ja lopulta luopua turpeen käytöstä vuoteen 2028 mennessä. Tämä tavoite vaatii investointeja ja rakenteellisia muutoksia voimalaitosten polttoaineen vastaanotosta kattilatekniikkaan asti.


Kaukolämmön polttoainejakauma 2022:

  • BIO 39,7 %
  • Muu päästötön (teollinen hukkalämpö) 40,5 %
  • Turve 19,3 %
  • Öljy 0,5 %

Päästökerroin laskenut 30,8 % kolmen vuoden aikana

Kokkolan Energian kaukolämmön päästökerroin pohjautuu hyödynjakomenetelmään. Tässä menetelmässä lämmön ja sähkön yhteistuotannolla saavutetun korkean hyötysuhteen katsotaan hyödyttävän kumpaakin, sekä sähkön- että lämmöntuotantoa. Hyödynjakomenetelmässä huomioidaan erillisillä sähkön- ja lämmöntuotannoilla tuotetun energian hyötysuhteet sekä tuotetun energian määrä. Polttoaineet ja päästöt jaetaan suhteessa tuotantojen polttoainekulutuksille.

Hyödynjakomenetelmällä laskettuna Kokkolan päästökerroin oli 74 g CO2/kWh vuonna 2022. Päästökerroin on laskenut viimeisen kolmen vuoden aikana 30,8 %.

Alla tilasto päästökertoimen kehityksestä perustuen hyödynjakomenetelmään viimeisten kolmen vuoden ajalta.

  • 2020: 107 g CO2/kWh
  • 2021: 80 g CO2/kWh
  • 2022: 74 g CO2/kWh


Kaukolämmön päästölaskurista voit tarkastella päästöjä paikkakunta- ja kaukolämpöverkkokohtaisesti.

Kaukolämmön käyttö

Kaukolämmön käyttö on vaivatonta ja kaukolämmöllä kannattaakin hoitaa koko kodin lämmitys. Huonetiloihin lämmitys voidaan jakaa vesikiertoisilla patteri- tai lattialämmitysjärjestelmillä. Myös pesutilojen lattialämmitys ja ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys on järkevää liittää kaukolämpöön.

Lämmitysjärjestelmän käyttöönotossa huolehdimme, että uuden lämmönjakokeskuksen perussäädöt ovat kohdallaan. Asukkaana sinun tarvitsee vain huolehtia huonekohtaisten termostaattien oikeasta asetuksesta. Voit seurata omaa kaukolämmön kulutustasi asiakasportaali Kompassista. Asiakkaalle lähetetään lisäksi lämmönkäyttöraportti vuosittain.

Kaukolämmön ABC on opas kaukolämmön käytöstä. Opas auttaa sinua käyttämään kaukolämpöä oikein ja energiatehokkaasti. Oppaassa kuvataan havainnollisesti laitteiden toiminta ja käyttö, lämmitysverkon säätö sekä annetaan ohjeita kaukolämpölaitteiden käyttäjille.