Hiilineutraalia lähilämpöä - ympäristöystävällisesti

Valitsemalla Hile - hiilineutraalin kaukolämpötuotteen, lämmität kotisi ympäristöystävällisesti ja 100% hiilineutraalisti. Hile on tuotettu uusiutuvilla polttoaineilla tai hyödyntämällä teollisuuden hukkalämpöä. Pienellä valinnalla voit helposti pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi.

Ympäristöystävällisen päivityksen kaukolämpöön voi valita jokainen Kokkolan Energian kaukolämpöasiakas, jolla on voimassa oleva kaukolämmön liittymissopimus Kokkolan Energian kanssa kanta-Kokkolan kaukolämpöverkon alueella.

Mitä on hiilineutraali kaukolämpö?

Hile -hiilineutraalin lähilämpötuotteen tuotannossa käytetään uusiutuvia polttoaineita ja hukkalämpöä. Tuotannossa käytetty polttoaine on puuperäistä, joka luokitellaan hiilineutraaliksi raaka-aineen uusiutuvuuden ansiosta. Lisäksi hiilineutraalin kaukolämmön tuotannossa hyödynnetään paikallisen teollisuuden tuotannosta muodostuvaa hukkalämpöä.

Alkuperätakuin varmennettua lähilämpöä

Kaukolämpöasiakas voi varmistua hiilineutraalin lähilämmön alkuperästä energian alkuperätakuiden avulla. Käytetyn polttoaineen ja hyödynnettävän hukkalämmön tuotantomäärä tarkistetaan ja varmennetaan ulkopuolisen tarkastuslaitoksen toimesta vuosittain. Alkuperätakuiden avulla todennetaan, että hiilineutraali lähilämpö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä tai hukkalämmöllä. Alkuperätakuut varmennetaan vuosittain ”peruuttamalla” alkuperätakuita myytyä energiaa vastaava määrä. Alkuperätakuulain noudattamista Suomessa valvoo Energiavirasto.
Inspecta Sertifiointi Oy:n vuonna 2021 myöntämään sertifikaattiin voit tutustua täällä.

Kaukolämpöasiakas voi tilata hiilineutraalin lähilämmön sertifikaatin lähettämällä pyynnön osoitteeseen rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi.

Tuotteen hinnoittelu

Hiilineutraalin lähilämmön ajantasaiset energiamaksut löydät kaukolämpöhinnastosta. Lisäksi kaukolämmön perusmaksu veloitetaan ajantasaisen hinnaston mukaan.

Tutustu kaukolämmön hinnastoon >

KYSY LISÄÄ:
Puh. 0800 050 61 / rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi
tai täytä tilauslomake alla.


Tilaa Hiilineutraali lähilämpö -kaukolämpötuote

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Täytä alla olevat kentät, jos lämmönkäyttöpaikka on eri kuin osoitetiedoissa.