Apupojasta insinööriksi

Sami Similän ura on kulkenut asentajan apupojasta kunnossapitoinsinööriksi. Similä on kouluttautunut työn ohella ensin alikonemestariksi ja myöhemmin oppisopimuksella ylikonemestariksi.

Similä on matkan varrella tehnyt voimalaitoksen töitä laidasta laitaan, mutta päämäärätietoisesti tähtäimessä on ollut ylikonemestarin pätevyys.
– Edesmennyt pappani työskenteli aikoinaan konemestarina. Päämääräni on ollut pistää pappaa paremmaksi ja tähdätä ylikonemestariksi, Similä nauraa.

Similän 25 vuotta kestänyt työura Kokkolan Energialla on sisältänyt monenlaisia vaiheita, mutta päällimmäisenä työnantajasta ja työstä on vain positiivista sanottavaa. Yhteishenki työpaikalla on hyvä ja ympäriltä löytyy rautaisia ammattilaisia, joiden kanssa on helppo toimia.
– Työnantajakin on matkan varrella kehittynyt esimerkiksi siinä, että työkaveriksi minulle palkattiin kunnossapitomestari, jolloin saan paremmin keskittyä omaan työhöni, Similä kehuu.

"Yhteishenki on hyvä ja ympäriltä löytyy rautaisia ammattilaisia,
joiden kanssa on helppo toimia."

Kunnossapitoinsinööri vastaa kaikista Kokkolan Energian kattiloista. Lisäksi Similä vastaa koneiden kunnossapidosta, suunnittelee huoltoseisakkeja sekä tilaa varaosia. Similällä on ylikonemestarin pätevyys ja miehen vastuulla on, että painelaite täyttää lain kriteerit ja niiden tarkastus ja huollot tehdään asianmukaisesti. Vastuu työtehtävässä on iso ja mahdolliset riskit suuria.
– ­Työtehtäväni vastuu on määritelty henkilökohtaiseksi vastuuksi. Olen vuorokauden ympäri vastuussa kaikista voimalaitosten kattiloista. Minun pitää olla yölläkin valmiina vastaamaan puheluun.

Lue koko tarina