Kaukolämpö selvisi voittajaksi lämmitysmuotojen vertailussa

Uuden pientalon rakentaja voi hankkia kaukolämpölaitteet ja -liittymän myös edullisella rahoituksella. Järjestely sisältää liittymän rakentamisen sekä lämmönjakokeskuksen asennuksen ja käyttöönoton.

Mikael Välimaa ja Nea Peltokangas rakentavat uutta omakotitaloa Nahkiaisentielle Puntuksen alueelle. Vaihtoehtoja vertailtuaan he valitsivat kotinsa lämmitysmuodoksi kaukolämmön ja hankinnan rahoitusratkaisuksi luottosopimuksen sekä sopimuskauteen liittyvän lämmönjakokeskuksen huollon ja varaosapalvelun, joista Kokkolan Energia vastaa.

– Lämmitysvaihtoehtoja selviteltäessä kyselimme myös mielipiteitä tutuilta. Itselläni oli mielessä maalämpö, mutta ilmavesilämpöpumppujakin meille suositeltiin. Maalämpöpumpuissa mietitytti hieman se, millaisia kustannuksia siitä mahdollisesti aiheutuu vaikkapa kymmenen vuoden kuluttua. Sitten kun kuulimme, että alueelle tulee kaukolämpö, kiinnostuimme siitä ja monet suosittelivat sitäkin. Valintaamme vaikutti kaukolämmön huolettomuus ja helppous, Mikael Välimaa kertoo.

Hänen mukaansa vaaka kallistui kaukolämpöön lopullisesti Kokkolan Energian tarjoaman rahoituksen myötä, sillä kuukausimaksuun perustuva sopimus jättää tilaa pankkilainabudjettiin.

– Lopullisen päätöksen tehtyämme meillä oli mielessä paljon kaikenlaisia kysymyksiä käytännön asioista, mutta tosi hyvin ja nopeasti saimme Kokkolan Energialta kaiken tarvitsemamme tiedon. Kaukolämmön nousukulma toimitettiin tontille lokakuun puolivälissä, mikä sekin tapahtui juuri oikeaan aikaan maatöiden sujumiseen nähden. Ajatuksena on, että pääsemme muuttamaan uuteen kotiin viimeistään ensi vuoden jouluksi, Mikael Välimaa kertoo.

mikael_valimaa-kaukolampo2.jpg

Näin toimii kaukolämmön rahoitussopimus

  • Laina-aika 12 v., tasaerälyhennys 59,90 €/kk, rahoitettavalle summalle kiinteä korko 1,5 %
  • Sopimus-aikana Kokkolan Energia vastaa lämmönjakokeskuksen huolloista ja mahdollisista varaosista
  • Sopimusaika sisältää myös säännölliset laitteiston tarkastukset, jossa varmistetaan lämmityksen toimivuus

Lue lisää rahoitussopimuksesta >