Kaukolämpöön liittyminen

Kaukolämpöön voivat liittyä ne kiinteistöt, joiden läheisyydestä löytyy kaukolämpöverkko. Kokkolan Energian henkilöstön kanssa rakentamisaikataulun sekä liittymisjohdon reitin suunnittelu on helppoa ja sujuvaa. Tarkastamme aina uusien kaukolämpölaitteiden suunnitelmat, mitoitukset ja asennukset sekä opastamme laitteiden käytössä.

Kanta-Kokkolassa uusille omakotialueille pyritään rakentamaan kaukolämpöverkko ja jo olemassa olevaa verkkoa laajennetaan kysynnän mukaan, mutta kannattavasti.

Kaukolämpöön liittyminen on sinulle vaivatonta. Rakennamme talojohdon maanrakennustöineen sekä asennamme mittauslaitteet tekniseen tilaan lämmönjakokeskuksen asentamisen jälkeen. Huolehdimme aina myös kaukolämmön käyttöönotosta ja käytönopastuksesta. Huomioithan, että lämmönjakokeskuksen hankinta kuuluu liittyjälle, ellet ole tilannut meiltä Avaimet käteen -pakettia.

Tarkista kaukolämpökartasta, löytyykö kotisi läheisyydestä jo kaukolämpöverkko. Jos olet epävarma, ota yhteyttä ja selvitämme asian puolestasi.

Katso myös: Kaukolämpökartta

Kokkolan Energian kaukolämmön Avaimet käteen -paketti sisältää kaiken tarvitsemasi.

Avaimet käteen -paketti on vaivaton tapa liittyä kaukolämpöön!

Tarjoamme kaukolämpöä Avaimet käteen -pakettina pientaloihin, joissa vaihdetaan lämmitysmuotoa ja joissa kadulla on jo valmiiksi rakennettu kaukolämpöjohto. Oletko kiinnostunut siirtymään kaukolämpöön? Voimme tehdä sinulle yksilöllisen ja maksuttoman laskelman siitä, kuinka paljon sinun kotisi voi kaukolämmön avulla säästää lämmityslaskuissa. Laskelma kertoo, kuinka nopeasti kaukolämpöön sijoittaminen maksaa sijoituksen takaisin.

Maksuton arviokäynti ja laskelma eivät sitouta sinua mihinkään. Tämä on kokkolalaisten omistaman yrityksen tarjoamaa palvelua sinulle.

Avaimet käteen -paketti sisältää kaiken tarvitsemasi

 • Kaukolämpöliittymän
 • Lämmönjakokeskuksen
 • Asennustyön
 • Käytön opastuksen


Meillä on vuosikymmenien kokemus kaukolämmöstä ja olemme sen avulla valinneet toimintavarman lämmönjakokeskuksen, jonka käyttäminen on vaivatonta. Moniin muihin lämmitysmuotoihin verrattuna kaukolämpö on erittäin toimintavarma ja kestävä lämmitysmuoto.

Kaukolämpöön siirtyminen on pitkäaikainen sijoitus kotiin, joka usein nostaa myös asunnon arvoa. Maksuton laskelmamme kertoo sinulle, kuinka nopeasti sijoitus maksaa itsensä takaisin lämmityslaskun säästöinä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää Avaimet käteen -paketista rakentajapalvelustamme!

Täytä alla avautuva Ota yhteyttä lomake- niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa rakentajapalveluumme 0800 050 61 tai lähettää sähköpostia rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi.

Teknisen tilan vaatimukset

Lämmönmittauskeskus ja lämmönjakokeskus sijoitetaan pääsääntöisesti erillisen tekniseen huonetilaan, jonka olisi hyvä olla eristetty. Tekninen tila sijoitetaan kaukolämmön jakelujohdon puoleiselle talon sivulle tai viereiselle päätysivuille mahdollisimman lähelle jakelujohtoa.

Järjestelmän asentaminen onnistuu helposti pieneenkin tilaan niin uusissa kuin vanhoissakin kiinteistöissä, sillä lämmönjakokeskuksen tilantarve on pieni. Samalla tilaa vapautuu muihin tarpeisiin. Kaikissa tapauksissa parhaaseen lopputulokseen päästään huolellisella suunnittelulla.

 • Käyntiovi suoraan ulkoa. Suosituksena kaksoispesälukolla tai upotettavalla putkilukolla vastustettu ovi.
 • Lämmöntoimittajalla on oltava pääsy tekniseen tilaan.
 • Lattian tulee olla vedenpitävä (esim. betoni) ja tilassa on oltava lattiakaivo.
 • Tekninen tila on varustettava tulo- ja poistoilmaventtiileillä.
 • Sähkönsyöttö lämmönmittauslaitteelle, 6 A sinetöitävä sulake.
 • Vähimmäiskoko 1200 mm x 1600 mm. Kun tilaan sijoitetaan ilmanvaihtokoje, keskuspölynimuri ym. teknisiä laitteita suositellaan laitetilan kooksi 3–3,5 m² LVI- ja sähkösuunnittelijan ohjeiden mukaan (esim. 1700 mm x 2000 mm tai 1500 mm x 2300 mm oviaukon sijoitus huomioiden).

Kaukolämmön liittymiskustannukset

Kaukolämmön liittymiskustannukset muodostuvat liittymismaksusta ja lämmönvaihtimen osto- ja asennuskustannuksista. Liittymismaksu laskutetaan erillisellä laskulla sopimuksessa mainittuna ajankohtana. Liittymissopimus tulee olla tehtynä ennen perustustöitä ja nousukulman asentamista.

Teemme tarjouksen kaukolämpöliittymästä rakennuksen perustietojen pohjalta.

Pyydä meiltä tarjousta sähköisesti rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi tai soittamalla rakentajapalveluumme puh. 0800 050 61.

Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Kotitalousvähennys saneerauskohteissa

Kuluttajien on mahdollista saada lämmitystapaa vaihtaessaan kotitalousvähennystä Kokkolan Energian työn osuudesta. Lue lisää kotitalousvähennyksestä Vero.fi-sivustolta.

Liittyminen Kokkolan Energian kaukolämpöverkkoon:

 • Ota yhteyttä rakentajapalveluumme 0800 050 61 tai rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi. Kerromme samalla lisää ja teemme tarjouksen liittymisestä.
 • Toimita kopiot talon pohja-, leikkaus- ja asemapiirustuksista rakentajapalveluumme, mikäli ne ovat saatavissa. Muussa tapauksessa arvioimme lämmitettävän tilavuuden ilmoittamiesi tietojen pohjalta.
 • Paritaloista ja sitä isommista kohteista tarvitsemme myös LVI-suunnitelmat
 • Laadimme sinulle liittymissopimuksen, jossa määritellään mm. lämmöntoimituksen aloittamisajankohta ja liittymismaksun suuruus.
 • 3 päivää ennen perustustöiden aloittamista.
 • Liittymismaksu sisältää kaukolämpöputkien asentamisen kaivuutöineen nousukulmaan sekä mittauslaitteiden asentamisen tekniseen tilaan.
 • Lämmönjakokeskus (lämmönsiirtimet) ja muut lämmityslaitehankinnat kuuluvat liittyjälle.