9.02.2021

Sähköinen ammattilainen Mesiel luottaa vihreään sähkösopimukseen

Juha PuumalaMesiel on Kokkolan Energian pitkäaikainen yhteistyökumppani ja sähkönmyynnin yritysasiakas.

Paljon on muuttunut siitä, kun Juha Puumala oli mukana perustamassa sähkö- ja automaatioalan yritystä Mesieliä vuosituhannen alussa. Perustajajäseniä oli alun perin kymmenen. Nyt 17 vuotta myöhemmin Puumala on yksi neljästä omistajasta.

Tänä päivänä Mesielin laajaan palvelutarjontaan kuuluvat sähkö- ja automaatioasennukset, aurinkosähköjärjestelmien myynti ja asennus sekä sähkösuunnittelu ja -urakointi. Mesiel on erikoistunut etenkin teollisuuden sähköistykseen ja automaatioasennuksiin liittyviin asennustöihin.

– Tämä on erittäin kilpailtu ja suhdanneherkkä ala. Pitää olla valmistautunut siihen, että välillä tulee hiljaisempia hetkiä, ennen kuin käyrä kääntyy taas parempaan suuntaan, Mesielin toimitusjohtaja Puumala toteaa.

"Kokkolan Energia on aina ollut meille luonteva ja kilpailukykyinen valinta sähköntoimittajaksi."

Mesiel on täysin kokkolalainen yritys. Sen vuoksi Puumalan mukaan on myös luontevaa ostaa yrityksen tarvitsema sähkö paikalliselta energiayhtiöltä.

– Paikallisuus on meille tärkeä asia. Markkinoimme itseämme paikallisena yrityksenä, ja teemme mielellämme yhteistyötä nimenomaan paikallisten yritysten kanssa. Siksi Kokkolan Energia on aina ollut meille luonteva ja kilpailukykyinen valinta sähköntoimittajaksi. Mitä pienemmässä ympyrässä raha kiertää, sitä enemmän se hyödyttää kaikkia.

Vastuullinen toiminta kuormittaa ympäristöä vähemmän

Vastuullinen ympäristöpolitiikka on Mesielille tärkeää, siksi yritys haluaa hyödyntää uusiutuvia energialähteitä ja valitsi vihreän sähkösopimuksen.

– Haluamme toimia vastuullisesti ja pienentää omalta osaltamme ympäristön kuormitusta. Myös asiakkaamme kysyvät entistä useammin vastuullisuuden perään. He haluavat tietää, mitä toimia teemme muun muassa CO2-päästöjen vähentämiseksi ja ympäristöasioiden huomioimiseksi, Puumala kertoo.

Kokkolan Energia toimittaa vihreän sähkösopimuksen tekeville yritysasiakkaille sertifikaatin tunnustuksena ympäristöystävällisestä valinnasta. Kokkolan Energian vihreällä sähköenergialla on sertifioitu GO-alkuperätakuu. Eurooppalainen GO-sertifiointi on todistus siitä, että yrityksen käyttämän sähkön tuotannossa on käytetty vain uusiutuvia energialähteitä.

Kuvassa Juha Puumala

Tärkeimmät asiakkaat löytyvät suurteollisuudesta ja satamasta

Mesielillä on tällä hetkellä noin 40 työntekijää. Heistä viisi tekee toimistotyötä ja muut ovat kentällä työmailla. Kokkolan suurteollisuusalueen yritykset ovat Mesielille tärkeimpiä asiakkaita ja asiakkaita löytyy myös Pietarsaaren satama-alueella toimivista yrityksistä.

– Liikevaihtomme on noin 4–5 miljoonaa euroa. Noin 70 prosenttia liikevaihdosta tulee teollisuudesta ja satamasta. Niin se on ollut alusta alkaen, eli tilanne ei ole sen suhteen muuttunut, vaikka alalla on muuten vuosien varrella tapahtunut paljon muutoksia, Puumala kertoo.

Mesielin toiminnan tukipilareita ovat teollisuuden asiakastöiden lisäksi talotekniikkaan liittyvät palvelut.

– Näistä meiltä löytyy vahvaa ammattiosaamista ja kokemusta. Toki olemme myös Kokkolan kaupungille tehneet muutaman isomman urakan, kuten esimerkiksi Mäntykankaan ja Hollihaan koulun saneeraukset.

Kokkolan Energia on Mesielille tuttu myös työmaiden yhteiskumppanina. Yhteistyötä tehdään pääasiassa liittymien asennuksissa, sillä Kokkolan Energia toimittaa liittymäkaapelit kohteisiin.

– Minulle Kokkolan Energia on ollut luotettava yhteistyökumppani jo 30 vuotta, Mesielille se on ollut sitä aina. Yhteistyö ja tiedonvaihto toimivat erinomaisesti, Puumala sanoo.

Aurinkopaneeleiden tuotto ylittänyt odotukset

Mesielin toimipiste sijaitsee Terminaalinkadulla ja vuonna 2011 rakennetussa kiinteistössä on ollut aurinkopaneelit katolla jo viisi vuotta. Samassa Mesielin omistamassa kiinteistössä on vuokralaisena vaatealan yritys PaaPii Design, joka käyttää myös tiloissaan vihreää sähköä.

Aurinkopaneelit sopivat hyvin Mesielin brändille, sillä yritys myy aurinkosähköjärjestelmiä yrityksille ja kuluttaja-asiakkaille.

– Kokemukset ovat olleet positiivisia ja aurinkopaneelien tuotto on ylittänyt odotukset. Kyseessä on kertainvestointi, joka kuitenkin jatkuvasti tuottaa energiaa, Puumala toteaa.

Erittäin kilpailulla ja suhdanneherkällä alalla menestyminen ei ole sattumaa. Toimitusjohtaja Puumala toteaa, että Mesielin kohdalla menestyksen takaavat kova työmoraali ja ammattitaito.

– Täytyy nostaa hattua meidän työntekijöille. Menestys perustuu osaavaan henkilökuntaan, joka on meidän toiminnan kivijalka. Jos tilanne sitä vaatii, teemme pitkää päivää kelloa katsomatta lyhyelläkin varoitusajalla.

Jaa artikkeli