OptiWatilla säästöä ja mukavuutta sähkölämmittäjille

OptiWatti on sähkölämmitteisiin kiinteistöihin suunniteltu lämmityksen ohjausjärjestelmä, jonka avulla kiinteistöjen lämpötiloja voi säätää huonekohtaisesti. Sen lisäksi että OptiWatti parantaa asumismukavuutta, järjestelmän avulla on mahdollista päästä jopa 40 prosentin säästöihin lämmityskuluissa.

- Sähkölämmitys on jälleen in ja OptiWatti tekee siitä todella energiatehokkaan lämmitysmuodon, sanoo Kokkolan Energian liiketoimintapäällikkö Jouko Haapoja.

OptiWatti soveltuu kiinteistöihin, joissa on suoralla sähkölämmityksellä toimiva patteri-, katto-, lattia- tai ikkunalämmitys. Lisäksi järjestelmällä voi ohjata ilmalämpöpumppua, lämmönvesivaraajaa tai auton lämmitystolppaa ja valvoa vesivuotoja.

- Vaikkapa vanhat rintamamiestalot ovat OptiWatille ihanteellinen kohde. OptiWatti auttaa myös hallitsemaan keskitetysti lomamökkien ja niiden erillisten lämmityslaitteiden toimintaa. Asumismukavuuskin paranee, kun makuuhuoneen lämpötilan laskee yöksi, Haapoja kertoo esimerkkejä.

Vaivaton käyttää tietokoneella tai älypuhelimella

Huoneistojen lämpötiloja optimoimalla säästää lämmityskuluissa huomattavasti. OptiWatti toimii langattomasti järjestelmän kootessa yhteen suorasähköllä toimivat lämmityslaitteet. OptiWatti oppii, miten kukin huone reagoi lämmitykseen. Se myös huomioi ulkolämpötilan, sääennusteen sekä pörssisähkön ostajille sähkön hinnan.

Nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettavan OptiWatin käyttö onnistuu helposti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Käyttäjä määrittää huonekohtaiset lämpötilat, minkä jälkeen OptiWatti huolehtii lopusta.

- Lämpötilat pystyy säätämään tuntikohtaisesti esimerkiksi sen mukaan, miten perheen lapset ovat koulussa ja vanhemmat töissä. Optiwatin hyödyt maksimoi Kokkolan Energian Tuntispot-sähkösopimus. Kun asiakkaalla on käytössään Tuntispot, OptiWatti seuraa päivän hintamuutoksia painottaen lämmitystä edullisimmille tunneille, Haapoja toteaa.

Säästökohteiden löytymistä helpottaa se, että lämmitykseen kuluvasta sähköstä saa huonekohtaisen raportin. OptiWatti maksaa itsensä takaisin nopeasti, keskimäärin kolmessa vuodessa. Järjestelmän hinta koostuu perusmaksusta sekä kuukausittaisesta palvelumaksusta.

- Kokkolan Energia on solminut yhteistyö- sekä asennussopimuksen OptiWatin kanssa, ja ensimmäiset OptiWatti-asennukset on jo tehty. Järjestelmästä kiinnostuneet voivat olla meihin yhteydessä suoraan tai jättää yhteydenottopyynnön kotisivuilla osoitteessa www.kokkolanenergia.fi, Haapoja sanoo.

Kiinnostuitko? Täytä tämä yhteydenottolomake, niin OptiWatin asiantuntijat ottavat sinuun yhteyttä.

Jaa artikkeli