Skip to main content
Karleby Energy framsida

Aalto-elavtal

Tidsbestämt avtal för 6 månader

 

Aalto-elavtalets pris bildas av

  • ett fast pris för elenergin
  • förbrukningsinverkan (i allmänhet +/- 10 %)
  • grundavgift

Varför välja Aalto-elavtalet?

Aalto-elavtalet är ett tidsbundet elavtal i vilket kombineras stabiliteten hos ett tidsbestämt elavtal till fast pris och förbrukningsinverkan som utgår från börspriset. Med hjälp av den kan du flexibelt påverka slutsumman på din elfaktura. Elavtalets pris bildas av det fasta priset och av förbrukningsinverkan. Förbrukningsinverkan sänker energipriset då du förlägger din elförbrukning till förmånliga timmar. Om du använder el mera under dyra timmar höjer förbrukningsinverkan energipriset på din faktura. Förbrukningsinverkan kan alltså vara negativ eller positiv (c/kWh).

 

Aalto-elprodukten är ett strålande alternativ för förbrukare som vill följa med elpriset och flytta den egna förbrukningen till förmånliga timmar. Du följa den nordiska elbörsen Nord Pools skattefria marknadspriserna timme för timme här, eller också på Fingrids timprisapplikation.  Följande dags spotpriser publiceras redan föregående dag ungefär klockan 14.30.

 

Förbrukningsinverkan räknas så att från det viktade genomsnittspriset för den egna förbrukningen dras av månadens genomsnittspris för spot (börsel). Förbrukningsinverkan är i allmänhet +/- 10 %.  Ifall börsel priserna tillfälligt blir mångdubblad jämfört med börsens månatliga genomsnittspris och kundens förbrukning är normal för dessa timmar, så kan förbrukningsinverkan vara mer än +10 %.

 

Det lokala elnätsbolaget ansvarar för elöverföringen och fakturerar för den. Karleby Energinäts prislista hittar du här.

 

OBS! Elavtalet bör ingås i god tid, vi rekommenderar att avtalet ingås två veckor innan du flyttar men senast några dagar före flytten. På så sätt hinner vi koppla elen och du undviker elnätbolagets kopplingsavgift. Märk att vi inte kopplar elen under veckosluten och helger. Koppling av el sker alltid följande vardag eller under normal arbetstid.

Från 6,50 c/kWh

Tidsbestämt avtal för 6 månader.

Priset för elenergi består av en fast andel och förbrukningsinverkan. I priset ingår moms 24 %.

 

Grundavgift 3,50 €/mån

 


 

Bekanta dig också med våra övriga elerbjudanden >


Aalto-elavtalets pris:

#

Aalto-elavtal för 6 månader

Energi 6,50 snt/kWh
Grundavgift 3,50 €/mån 

 

 

 

Bekanta dig med avtalsvillkor > Teckna avtal >

Varför välja Karleby Energi?

Smidig betjäning

Vi finns till för att vardagen ska vara smidig både hemma och på jobbet. Vi betjänar våra kunder nära och på båda inhemska språken. Titta in, ring eller skicka ett meddelande. Du kan nå oss lätt!

Ta kontakt

Gott samarbete

Vi gör gott och hjälper vår region att utvecklas. Vi vill vara med och skapa en region där det är gott att leva och driva företag. Vi agerar ansvarsfullt och bidrar med vårt för det gemensamma bästa!

Läs våra nyheter

Rättvis verksamhet

Vi producerar energi tillsammans. Vi sysselsätter cirka 100 sakkunniga och vår verksamhet stödjer många lokala företag. Vi arbetar rättvist och tillförlitligt nära kunden.

Bekanta dig med företaget