WattiAppi tarkan euron sähkönkäyttäjille

Kokkolan Energia on julkaissut uuden sovelluksen WattiApin, joka on ladattavissa ilmaiseksi kaikkiin älypuhelinmalleihin. Sovelluksella voi seurata sähkön markkinahintaa päivätasolla ja sitä kautta säästää sähkölaskussa.

- Sovellus on luotu, koska haluamme auttaa asiakkaitamme säästämään sähköä. Sähköyhtiöiden tehtävänä on kannustaa ihmisiä energiatehokkuuteen. WattiApilla on myös mahdollista saada paras hyöty irti TuntiSpot-sähkösopimuksesta, liiketoimintapäällikkö Jouko Haapoja kertoo.

WattiAppi soveltuu kaikille sähkönkäyttäjille, mutta WattiAppi toimii parhaiten yhdessä Kokkolan Energian TuntiSpot-sähkösopimuksen kanssa. TuntiSpot-sopimuksella sähkön hinta määräytyy sähkön sen hetkisen markkinahinnan mukaan. Silloin sovelluksen avulla voi pienentää sähkölaskua painottamalla kodin energiankäyttöä aikaan, jolloin sähkö on edullisinta.

Sähkön kulutusta voi ajoittaa esimerkiksi laittamalla pyykkikoneen käyntiin tai lämmittämällä sähkösaunan edullisen sähkön aikaan.

Sovelluksen avulla saa hyvän käsityksen sähkön hinnan vaihtelusta päivän aikana. WattiApin odotetaankin kiinnostavan etenkin tekniikasta ja ympäristöasioista innostuneita kuluttajia. Sovellusta voidaan hyödyntää myös opetuksessa.

- Sovellus kannattaa ladata koska se on ilmainen ja auttaa säästämään sähköä. WattiAppi muistuttaa milloin sähkö on kallista. Ehkä se laittaa ihmiset miettimään, onko kotona turhia sähkölaitteita päällä ja miten sähköä voisi säästää tai miten kohdistaa kulutusta halvemmille tunneille, Haapoja toteaa.

Sovellus on nyt ladattavissa sovelluskaupoissa ja löytyy nimellä WattiAppi.

Jaa artikkeli