Vakiokorvaus sähkökatkosta

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia (verkkopalvelun toimitus on keskeytynyt). Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla.

Lakisääteisen vakiokorvauksen määrä riippuu vuotuisesta siirtopalvelumaksusta. Laissa määritelty keskeytysaika alkaa siitä, kun keskeytys on tullut tietoomme joko käyttöjärjestelmämme kautta tai asiakkaan ilmoituksesta ja meillä on ollut mahdollisuus aloittaa vian korjaaminen.

Kuluvalla viikolla laskutetaan joka kuukausi ja joka toinen kuukausi laskutusvuorossa olevat, joille hyvitetään syyskuun Aila-myrskyn vakiokorvaukset. Huhtikuussa kolmen kuukauden välein laskutusvuorossa olevat saavat korvaukset automaattisesti laskussaan.

Hyvitämme korvauksen sähkön siirtolaskussa automaattisesti, ilman erillistä hakemusta. Voit ilmoittaa tilinumeron hyvityksellesi sähköisellä lomakkeella. https://www.kokkolanenergia.fi/fi/sahkoverkko/hairiotilanteet/hyvitystili/

Jaa artikkeli