7.10.2021

Turkulainen Villa Wolax luottaa Kokkolan Energiaan

Kuvassa Kati ja Tino Aaltonen

Ympäristöystävällisten arvojen nimeen vannova matkailualan yritys Villa Wolax valitsi vihreän sähkön toimittajaksi Kokkolan Energian.

Saariston rengastietä käyttää vuosittain noin 20 000 matkailijaa. Noin 250 kilometriä pitkä reitti alkaa Turusta, ja kiertää entisen pääkaupungin ympäröivän saariston niin maanteitse kuin lautalla vesistöjen yli saarille. Saariston rengastien upeiden maisemien varrella sijaitsee myös vuonna 1899 rakennettu Villa Wolax.

– Tämän talon rakennutti aikoinaan aatelismies, pankkiiri, ja kulttuurimies Johan Oswald Wasastjerna. Tarina kertoo, että täällä on viettänyt hänen kanssaan kesäiltoja muuan Mika Waltari. Ovat varmasti keskustellet sen ajan polttavista kysymyksistä, nykyään Villa Wolaxissa yrittäjänä yhdessä vaimonsa Katin kanssa toimiva Tino Aaltonen taustoittaa.

Historiallisesti merkittävässä Villa Wolaxin rakennuksessa on vuodesta 2002 lähtien toiminut Aaltosten johtama yritys, jonka liiketoiminnan tärkein osa on kokousten ja erilaisten tapahtumien järjestäminen yrityksille.

– Viime vuosina olemme avanneet ovemme myös yksityisille matkustajille. Meillä toimii kesäravintola päivittäin sekä vierasvenesatama kesä-, heinä- ja elokuussa. Hotelli palvelee ympäri vuoden, Aaltonen sanoo.

”Luotettava ja laadukas toimittaja"

Villa Wolaxin toimintaa ohjaa ympäristöstä huolehtiminen – se otetaan huomioon kaikessa oheistoiminnassa, sekä merellä että maalla. Melu- ja päästötasot pidetään matalina.

– Meillä on suuri huoli Itämeren tilasta. Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä, sen takia oli itsestään selvää, että haluamme myös mahdollisimman vihreää sähköä, Tino Aaltonen sanoo.

Vihreä sähkö tuotetaan vain uusiutuvilla energialähteillä. Villa Wolaxilla on matkailualan Green Key-sertifikaatti, jonka saamiseksi vaaditaan yritykseltä ympäristötietouden kasvattamista muun muassa sähkön osalta.

– Haluamme toimia vastuullisesti, ja tiesimme Kokkolan Energian olevan luotettava ja laadukas toimittaja, jonka hinnat ovat kilpailukykyisiä, Tino Aaltonen toteaa.

Villa Wolax allekirjoitti keväällä Kokkolan Energian kolmevuotisen sopimuksen vihreästä sähköstä. Kokkolan Energian myyntipäällikkö Hanna Aholainen korostaa, että yhtiö hakee luotettavia asiakkaita pitkällä tähtäimellä, ei pikavoittoja.

– Me toimimme myös vastuullisesti, Villa Wolaxin tavoin. Sen takia pidempi sopimus on hyvä molemmille osapuolille. Meillä on Kokkolan ulkopuolelta lukuisia isoja asiakkuuksia, Aholainen sanoo.

Tino Aaltonen toteaa, että kokonaisuus ratkaisi, kun Kokkolan Energian tarjous allekirjoitettiin kilpailutuksen päätteeksi.

– Kyse ei ole siitä, että lähdimme hakemaan halvinta mahdollista vaihtoehtoa. Päinvastoin – tuemme mielellämme paikallisia yrityksiä, mutta tässä asiassa Kokkolan Energialla oli tarjolla paras kokonaisuus, Aaltonen sanoo.

”Maailman hienoin saaristo”

Rannikkokaupungeissa meri on luonnollisesti aina lähellä. Villa Wolax tarjoaa asiakkailleen monipuolisesti erilaisia aktiviteettejä. Vieraat voivat osallistua muun muassa purjehdukseen olympialuokan Soling-purjeveneillä. Veneet ovat rakennettu uudestaan niin, että ne sopivat tavalliseen harrastekäyttöön.

– Meillä on täällä maailman hienoin saaristo. Joskin pitää varmaan olla varovainen sellaisen lausunnon kanssa, kun kokkolalaisen kanssa puhuu, Aaltonen nauraa.

Kokkola on autourheilussa aikaisemmin aktiivisesti mukana olleelle Aaltoselle tuttu paikka. Tino Aaltosen isä Rauno Aaltonen oli aikoinaan MM-luokan rallikuski ja voitti urallaan muun muassa tarunhohtoisen Monte Carlon rallin vuonna 1967.

– Itsekin toimin pitkään autourheilun parissa, ja kun Kemoran moottoriradalla oli kisat, niin yövyin Kokkolassa. Myös Kokkolassa on upea saaristo ja se on mahtava kesäkaupunki, Tino Aaltonen sanoo ja toivottaa kokkolalaisetkin tervetulleeksi tutustumaan Villa Wolaxin palveluihin.

– Meillä tärkein tavoite on se, että asiakas ei koskaan tee kahta reissua samaan aikaan, eli ensimmäistä ja viimeistä. Silloin kuin asiakas tulee uudestaan, olemme onnistuneet.

Jaa artikkeli