Tiesitkö tämän yrityssopimuksista?

Yritysten sähkösopimukset eivät ole samanlaisia, kuin kuluttajille tutut kodin tai vapaa-ajanasunnon sähkösopimukset. Yrityksen sähkösopimuksessa kaksi eri yritystä sopivat yhteistyön yksityiskohdista, kuten laskutuksesta, hinnan muodostumisesta ja sopimuksen kestosta.

- Meillä yrityssopimukset ovat yleensä määräaikaisia, eikä sopimuksia tehdä toistaiseksi voimassa olevaksi. Määräaikaisuus kuitenkin raukeaa, jos yritys esimerkiksi muuttaa paikasta toiseen. Silloin yrityksen sähkösopimuksen voi kilpailuttaa uudelleen, Kokkolan Energian myyntipäällikkö Hanna Aholainen kertoo.

Yrityksen sähkösopimus raukeaa myös silloin, jos yritystoiminta myydään. Aiempi sähkösopimus ei siis sido seuraavaa yrittäjää.

Myös energia-alan konsulttitoimistot voivat tehdä yritysten kanssa sopimuksia esimerkiksi sähkönhankintaan tai energiankulutuksiin liittyvissä asioissa.

- Usein tällaiset sopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia ja irtisanomisaika voi olla pitkäkin, esimerkiksi 24 tai 36 kuukautta. Kannattaa olla siis tarkkana, kun vahvistaa energia-asioihin liittyvän tarjouksen tai allekirjoittaa sopimuksen, Aholainen toteaa ja muistuttaa samalla, että irtisanomisajat ja muut ehdot täytyy olla selkeästi kirjattuna sopimustekstissä.

Olipa kyseessä sitten konsultin kanssa tehtävä sopimus tai yrityksen sähkösopimus, Aholainen neuvoo lukemaan sopimuksen ehdot huolellisesti ja pyytämään ehdot aina kirjallisena ennen sopimuksen allekirjoitusta.

Yritysten sähkösopimukset poikkeavat kuluttajien sopimuksista myös siinä, etteivät ne ole kilpailu- ja kuluttajaviraston alaisia. Jos sopimuksesta tulee myöhemmin erimielisyyttä yrityksen ja sähkönmyyjän välillä, sovintoa haetaan ensin keskinäisillä neuvotteluilla.

- Jos sovintoon ei päästä, sopimuksesta tai sen tulkinnasta tulleet erimielisyydet ratkaistaan usein lopullisesti osapuolia sitovalla tavalla yksimiehisessä välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välityslautakunnan sääntöjen mukaisesti, Aholainen kertoo.

Tutustu Kokkolan Energian yrityssähkösopimuksiin >

Jaa artikkeli