Tarkista ja huolla kaukolämpölaitteisto lämmityskauden päätteeksi

Kaukolämpölaitteistot ovat pääsääntöisesti toimintavarmoja ja huolettomia käyttää. Toimintavarmuuden ylläpitämiseksi suosittelemme, että asiakkaamme tekisivät omalle kaukolämpölaitteistolle ja lämmönjakotilalle säännöllisesti pienen kuntotarkistuksen.

Lämmönjakokeskus on tekninen kokonaisuus, joka sisältää useita putkiliitoksia ja osia, joihin voi tulla vuotoja. Vuodot ovat harvinaisia, mutta ajoissa havaittu vika on paras tapa ehkäistä lisävahinkojen syntymistä. Näiden ohjeiden avulla voit varmistaa kaukolämpölaitteiston moitteettoman toiminnan.

Tarkistuslista:

  • Tarkista kaukolämpölaitteiston putkiliitokset. Liitokset eivät saa olla kosteita, ruostuneita tai vuotavia.
  • Varmista, että kaukolämpöputken sisääntulokohta ja sen ympäristö ovat kuivia. (Sisääntulokohdassa putki nousee lattiavalusta sisään.)
  • Jos lämmönjakotilassa on viemäri, tarkista sen toimivuus.
  • Tarkista putkien eristeet ja lisäeristä tarvittaessa.

Pidä kaukolämmön tulo- ja paluuputkessa olevien painemittareiden palloventtiilit suljettuna vuotoriskin välttämiseksi. Painemittari voi vanhetessaan rikkoontua ja aiheuttaa ison vuodon.

Pidäthän lämmönjakohuoneen siistinä, niin huomaat mahdolliset epäkohdat helposti. Eristetty lämmin tila on paras paikka kaukolämpölaitteistolle. Jos tila on hyvin kevytrakenteinen, laitteisto on jäätymisvaarassa, jos pientaloon tulee useamman tunnin kestävä sähkökatkos.

Vikatilanne kaukolämmössä?

Soita 24/7 avoinna olevaan vikanumeroon (06) 822 0600

Jaa artikkeli