Sokojan alueella tehdään sähkönjakeluverkon kuntotarkastuksia vuoden loppuun asti

Kokkolan Energiaverkot tekee vuoden loppuun asti Sokojan alueella viranomaismääräysten mukaisia sähkönjakeluverkon tarkastuksia ja niihin liittyviä mahdollisia raivauksia. Kierroksella tarkastetaan, että jakeluverkon ympäristö on sähköturvallisuusmääräysten mukainen ja lisäksi tehdään erilaisia mittauksia.

Kokkolan Energiaverkkojen toiminta-alue on jaettu kuuteen eri alueeseen, jotka tarkastetaan kuuden vuoden välein. Kolmen vuoden kuluttua tarkastuskierroksesta samalla alueella kiertää metsuri, joka suorittaa raivauksia tarpeen mukaan.

– Pystymme reagoimaan mahdollisiin ongelmiin nopeasti, koska alueiden tarkastukset ja raivaukset tehdään porrastetusti kolmen vuoden välein. Raivauksia suorittavat metsurit on myös koulutettu tarkkailemaan mahdollisia jakeluverkon vikakohtia. He välittävät meille tiedon, jos jotain pitää korjata tai käydä tarkistamassa, Kokkolan Energiaverkkojen suunnittelupäällikkö Jouni Karvonen kertoo.

Tarkastusten takia Exsane Oy:n työntekijät saattavat liikkua Kokkolan Energiaverkkojen asiakkaiden pihapiirien läheisyydessä. Työntekijöiden tunnisteista käy ilmi, että he tekevät töitä Kokkolan Energiaverkoille.

– Ilmajohdot menevät paikon talojen seinään kiinni, joten tarkastusten yhteydessä samalla varmistetaan, että kaikki on kunnossa myös ilmajohtojen osalta, Karvonen sanoo.

Jaa artikkeli