Oppilaitosyhteistyö avaa ovia energia-alalle
Kokkolan Energia tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia käytännön oppimiseen ja urapolkujen löytämiseen. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tarjoaa harjoittelupaikkoja sekä mahdollisuuden opinnäytetöiden tekemiseen energia-alalla. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopiskelija Janita Ellilä tekee opinnäytetyönään automaatiota voimalaitoksen kattilan käynnistysprosessia helpottamaan.
Kokkolan Energian HR-asiantuntija Mari-Lotta Kentalan mukaan oppilaitosyhteistyö on hyvä keino paitsi saada osaavaa työvoimaa, myös kehittyä ja pysyä teknologian aallonharjalla.
— Me saamme koulumaailmasta tuoretta tietoa ja osaamista ja toisaalta opinnäytetöistä on meille käytännön hyötyä.
Yhteistyötä tehdään myös ammatillisen koulutuksen kanssa.
— Meillä on tällä hetkellä viisi harjoittelijaa ammattiopistosta, jotka suorittavat näyttötutkintoja. Kesän harjoittelijoissa oli monta hyvää tyyppiä, jotka jäivät meille harjoittelun jälkeen töihin, Kentala avaa harjoittelun mukanaan tuomia mahdollisuuksia.
Alanvaihtaja löysi unelmatyönsä
Janita Ellilä on alanvaihtaja ja kahden pienen lapsen äiti, joka opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi Centria-ammattikorkeakoulussa. Hän pääsi avoimen hakemuksen kautta harjoitteluun Kokkolan Energialle ja sai sitä kautta mahdollisuuden tehdä opinnäytetyön yritykselle.
Alun perin tradenomiksi valmistunut Ellilä päätyi opiskelemaan uutta alaa, koska halusi siirtyä pois asiakasrajapinnasta haaveenaan työ sähkö- ja automaatiotekniikan parissa. Ellilä tutustui harjoittelujakson aikana laajasti Kokkolan Energian voimalaitoksen toimintaan ja erilaisiin projekteihin.
— Harjoittelujakson aikana sain kattavan käsityksen Kokkolan Energian toiminnasta. Olin mukana palavereissa ja pääsin tutustumaan meneillään oleviin projekteihin. Sain myös itsenäisiä tehtäviä, joita pystyin tekemään joustavasti omien aikataulujeni mukaan.
Janita Ellilällä on 2,5-vuotias taapero sekä 7 kuukauden ikäinen vauva. Hän sai sovittua harjoitteluajanjakson alkamaan syyskuun alusta, jolloin nuorimmainen pystyi jäämään isänsä hoitoon. Työnantajan tarjoama jousto mahdollisti töihin lähtemisen vauvan rytmien mukaan.
— Liukuvan työajan ansiosta pystyin lähtemään töihin joustavasti, kun sain vauvan syötettyä, Janita Ellilä kiittelee perheystävällisiä järjestelyjä.
Ellilä on viihtynyt Kokkolan Energialla hyvin ja työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia. "Voimalaitoksilla on perinteisesti hyvin vähän naisia töissä, mutta se ei ole häirinnyt Ellilää.
— Minua kiinnosti nimenomaan tuotannon puoli ja olen ollut todella tyytyväinen harjoittelun antiin. Täällä on hyviä tyyppejä töissä ja minut on otettu hyvin vastaan.
Opinnäytetyönään Ellilä kehittää Kokkolan Energian voimalaitoksen kattilan käynnistysprosessin automaatiota. Tällä hetkellä operaattorit käynnistävät kattilan manuaalisesti.
Ellilän tarkoituksena on luoda automaatiosekvenssi, jossa kaikki käynnistysvaiheet suoritetaan automaattisesti yhdellä napinpainalluksella.
— Automaatio vähentää inhimillisiä virheitä ja vapauttaa operaattorien aikaa muihin tehtäviin, Ellilä selventää.
Kokkolan Energialle tehtävät opinnäytetyöt tulevat aina tarpeeseen ja hyödyttävät sekä työnantajaa että opinnäytetyön tekijää.
— Opinnäytetyölle sovitaan aina ohjaaja, joka on vastuussa ohjaamisesta ja tarvittavasta tuesta, Mari-Lotta Kentala lupaa.
Tutustu uramahdollisuuksiimme rekrytointisivuiltamme ja hae töihin meille!