Omakoti- ja paritaloille 4 000 euron tuki öljylämmityksestä kaukolämpöön vaihtavalle

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla.

Kaukolämpöön vaihtavalle maksimiavustus

Uutta avustusta myönnetään ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen sekä öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muulla kuin fossiilisia polttoaineita hyödyntävällä kiinteistökohtaisella lämmitysjärjestelmällä.

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa.

Avustuksen määrä on joko 2 500 tai 4 000 euroa per lämmitysjärjestelmä. Maksimiavustus, eli 4 000 euroa, myönnetään, kun öljylämmitys vaihtuu kaukolämpöön, ilma-vesilämpöpumppuun tai maalämpöön. Muihin lämmitysjärjestelmiin siirryttäessä tukea maksetaan 2 500 euroa.

Avustusta ei myönnetä siltä osin kuin kustannukset kuuluvat asunto-osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen nojalla asunto-osakeyhtiön maksettavaksi. Avustusta ei myöskään voida myöntää, jos hakijalle on myönnetty muuta avustusta tai jos hän hakee kotitalousvähennystä samaan tarkoitukseen. Avustusta ei myönnetä myöskään siinä tapauksessa, jos rakennusta käytetään EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan.

Avustus myönnetään kustannusarvion perusteella, ja avustus maksetaan, kun hakija on ensin maksanut kustannukset kokonaan.

Avustuksen myöntää ELY-keskus - tarkempaa tietoa luvassa elokuussa

Avustuksen myöntäjänä toimii koko Suomessa Pirkanmaan ELY-keskus, ja avustusten haku avautuu tämänhetkisen tiedon mukaan syyskuussa. Tarkat ohjeet avustusten hakemiseen julkaistaan elokuussa.

Lisätietoja avustuksesta saa ELY-keskuksen nettisivuilta tai ympäristöasioiden asiakaspalvelusta.

Kiinnostuitko? Soita rakentajapalveluumme 0800 050 61 tai lähetä sähköpostia rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi, niin autamme sinua löytämään talollesi parhaiten sopivan kaukolämpöratkaisun!

Lähteet: ELY-keskuksen infosivu ja tiedote

Jaa artikkeli