Vaihda öljylämmitys kaukolämpöön - 4000 euron tuki omakoti- ja paritaloille

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajat saavat nyt valtionavustusta, kun he poistavat vanhan öljylämmitysjärjestelmän käytöstä ja korvaavat öljylämmitysjärjestelmän muulla kuin fossiilisia polttoaineita hyödyntävällä kiinteistökohtaisella lämmitysjärjestelmällä.

Nyt on siis hyvä aika vaihtaa kodin lämmitysjärjestelmä edulliseen ja vaivattomaan kaukolämpöön! Kaukolämmöllä varmistat miellyttävän ja tasaisen sisälämpötilan. Kaukolämmön ansiosta lämmin käyttövesi ei lopu, eikä sinun tarvitse murehtia lämmityspolttoaineen riittävyydestä tai kattilan huoltamisesta.

Kaukolämpöön vaihtavalle maksimiavustus

Valtionavustuksen määrä on joko 2 500 tai 4 000 euroa per lämmitysjärjestelmä. Maksimiavustus 4 000 euroa myönnetään, kun öljylämmitys vaihtuu kaukolämpöön, ilma-vesilämpöpumppuun tai maalämpöön. Muihin lämmitysjärjestelmiin siirryttäessä tukea maksetaan 2 500 euroa.

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. (Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa.)

Avustus myönnetään kustannusarvion perusteella ja maksetaan, kun hakija on ensin maksanut kustannukset kokonaan.

Avustuksen myöntää ELY-keskus

Avustuksen myöntäjänä toimii koko Suomessa Pirkanmaan ELY-keskus. Avustushaku on avautunut 1.9.2020, mutta avustusta voidaan myöntää takautuvasti kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen.

Avustusta ei myönnetä siltä osin kuin kustannukset kuuluvat asunto-osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen nojalla asunto-osakeyhtiön maksettavaksi. Avustusta ei myöskään voida myöntää, jos hakijalle on myönnetty työhön muuta avustusta, jos hakija hakee kotitalousvähennystä samaan tarkoitukseen tai jos rakennusta käytetään EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan.

Kiinnostuitko?

Autamme sinua löytämään talollesi parhaiten sopivan kaukolämpöratkaisun! Soita rakentajapalveluumme 0800 050 61 tai lähetä meille sähköpostia rakentajapalvelu@kokkolanenergia.fi.

Lue lisää Kokkolan Energian edulliseen kaukolämpöverkostoon liittymisestä >

Lähteet: ELY-keskuksen infosivu ja tiedote

Jaa artikkeli