Myrskyvauriot pääosin korjattu – kiitos asiakkaillemme kärsivällisyydestä

Kokkolan Energiaverkkojen alueella ei ole enää Aila-myrskyn aiheuttamia sähkökatkoksia. Viimeisetkin sähköttömät liittymät saatiin palautettua toimintaan perjantaina 25.9.

- Myrskyvahinkojen korjaaminen oli iso urakka. Lämpimät kiitokset kaikille asiakkaillemme, jotka auttoivat vikapaikkojen paikannuksessa. Olemme kiitollisia myös kaupunkilaisten ymmärtäväisyydestä ja kärsivällisyydestä pitkittyneiden sähkökatkosten aikana, Kokkolan Energiaverkkojen liiketoimintapäällikkö Veli-Pekka Kinnunen sanoo.

Myrskyn jäljiltä Kokkolan Energiaverkkojen alueelta voi löytyä vielä yksittäisiä puita tai oksia, jotka ovat kaatuneet sähköjohdon päälle. Jotkin sähköjohdoista voivat olla myös normaalia matalammalla tai sähköpylväissä voi olla vaurioita.

- Haluamme muistuttaa vielä kaikille alueella liikkuville ihmisille, ettei sähköjohtoon koskevaa oksaa tai puuta saa mennä poistamaan omatoimisesti. Jos huomaat sähköpylväissä tai -johdoissa vaurioita, soita meidän ympäri vuorokauden palvelevaan vikailmoitusnumeroomme (06) 822 0800, Kinnunen neuvoo.

Kokkolan Energia Oy kiittää lämpimästi myös työntekijöitään ja apuna olleita yhteistyökumppaneita myrskyvaurioiden korjaamisesta sekä asiakkaiden palvelusta sähkökatkosten aikana.

Haluatko katkaista sähköt mökiltä talveksi?

Muista katkaista sähköt etäluettavista mittarista, jos haluat ottaa vapaa-ajanasunnosta sähköt pois päältä talven ajaksi.

Ohje löytyy sähkökaapista tai voit katsoa ohjeen myös täältä.

Pääkytkimestä tehty sähkön katkaisu katkaisee myös Kokkolan Energiaverkkojen tiedonsiirtoyhteyden sähkömittariin. Silloin mahdollisten sähköverkon vikojen paikantaminen on vaikeaa, koska sähköyhtiö ei pysty seuraamaan sähkömittareiden toimintaa.

Pääkytkimestä tai pääsulakkeesta sähköt katkaistaan vain sähkötöiden ajaksi, jotta sähkötyöt voidaan tehdä turvallisesti.

- Myrskyvikojen paikannuksessa tuli jälleen esille, kuinka tärkeää on, että myös mökkien sähkömittareihin säilyy yhteys. Silloin voimme korjata myös tyhjillään olevissa sähkönkäyttöpaikoissa ilmenneet viat, Kinnunen toteaa.

Jaa artikkeli