1.07.2024

Monipuolisia ja merkityksellisiä kesätöitä

Parhaimmillaan hyvä kesätyökokemus viitoittaa nuoren urapolkua ja antaa arvokasta pääomaa tuleville vuosikymmenille työelämässä. Kokkolan Energialla työskentelee tänä kesänä 15 kesätyöntekijää monilla erilaisilla koulutustaustoilla.

Kokkolan Energian iloisista ja energisistä kesätyöntekijöistä kuvassa Elina Polso (vas.), Jenni Karhula, Antti Vornanen ja Roope Rintala.

Tradenomiksi opiskeleva Jenni Karhula on kesätöissä sisäisissä palveluissa sekä asiakaspalvelussa, ja keväällä merkonomiksi valmistunut Elina Polso taloushallinnossa. Tampereella sähkötekniikan diplomi-insinööriksi opiskeleva Roope Rintala pääsi sähkösuunnittelun tehtäviin Kokkolan Energiaverkoille, ja prosessitekniikan diplomi-insinööriksi valmistuva Antti Vornanen työskentelee kesän Kokkolan Energian voimalaitoksilla vuoromestarina.
Jenni Karhula haki kesätöihin kirjanpidon ja taloushallinnon tehtäviin.
- Haastattelija vaikutti hyvältä esihenkilöltä ja ihmiseltä, ja minulla oli Kokkolan Energiasta kuva vakaana työnantajana, Karhula perustelee, miksi halusi jäädä kesäksi työhön, jota hän ei alun perin hakenut.
Elina Polso nauraa onnistuneensa ”sotasuunnitelmassaan”.
- Hain täältä ensin kirjanpidon harjoittelupaikkaa ja huomasin, että Kokkolan Energia palkkaa myös kesätyöntekijöitä. Ajattelin, että jos pääsen harjoitteluun, voisin jatkaa siitä kesätyöntekijänä, kuten tapahtuikin.

Kokkolasta kotoisin olevalle Roope Rintalalle oli mieluista saada kesätyöpaikka kotikaupungista, mutta ennen kaikkea hän oli tyytyväinen päästessään kesätöihin opiskelemalleen alalle.

Antti Vornasen kolme edellistä kesää kuluivat sellutehtaalla Pietarsaaressa. Kokkolan Energian voimalaitoksilla hän pääsi vastuulliseen esimiestehtävään sekä tutustumaan paljon mahdollisuuksia tarjoavaan energia-alaan.

ENSIMMÄISET viikot ovat kesätyöntekijöiden mukaan sujuneet mukavasti.
- Meidät on perehdytetty ja otettu vastaan tasavertaisina työntekijöinä. Ei niin, että olisimme kesäväkeä. Aina on myös kehdannut kysyä, jos on ollut kysyttävää, ja on saanut tehdä vastuullisia töitä, haastateltavat kertovat.

Entä millaisia heidän mielestään ovat hyvä työnantaja ja hyvä työyhteisö?
- Hyvä työnantaja on tasapuolinen ja toimii niin, että työntekijä kokee olevansa yritykselle arvokas, eikä vain pakollinen kuluerä. Hyvässä työyhteisössä on rento ilmapiiri, mutta silti pysytään asiassa ja keskitytään työntekoon.

Kokkolan Energian HR-asiantuntija Mari-Lotta Kentala iloitsee siitä, että kesätyöntekijöiden vastauksista välittyvät yhtiön arvot, eli luotettavuus, välittäminen ja innovatiivisuus. Samalla hän muistuttaa, että Kokkolan Energia tarjoaa hyvin monipuolisia työtehtäviä.
- Verkostoasennustöihin olemme palkanneet sähkö- ja automaatioasentajia, verkon suunnitteluun insinöörejä sekä sähkötekniikkaa/DI:ksi opiskelevia, asiakaspalvelussa ja taloushallinnossa kesätöissä on ollut pääasiallisesti tradenomeja ja merkonomeja sekä kaukolämmöllä levyseppähitsaajia/LVI-alan opiskelijoita. Voimalaitoksilla vuoromestareita ovat yleensä tuuranneet insinööriopiskelijat, ja kunnossapidossa on työskennellyt sähköasentajaksi opiskelevia, Kentala luettelee esimerkkejä.
 

Jaa artikkeli