Kokkolan ensi- ja turvakodille 1000 euron joululahjoitus - ”Tuntuu tosi hienolta, että muistetaan tällä tavalla”


Kokkolan ensi- ja turvakoti voitti 1000 euron lahjoituksen Kokkolan Energian Facebook-sivujen äänestyksessä.

– Tuntuu tosi hienolta, että meidän toimintaa huomioidaan ja muistetaan tällä tavalla, Kokkolan ensi- ja turvakodissa toimivan kriisi- ja väkivaltatyö VÄKEVÄ:n vastaava työntekijä Susanna Lindholm sanoo.

Kokkolan ensi- ja turvakodilla on pitkä historia. Työ tehdään kuitenkin yleensä kaukana parrasvaloista ja palkintogaaloista. Nyt Kokkolan Energian Facebook-sivujen kautta tuli kiitos kovasta työstä, kun sadat ihmiset osallistuivat kaikille avoimeen äänestykseen.

Kokkolan ensi- ja turvakodilta saa apua monessa eri elämäntilanteessa, kuten esimerkiksi vanhemmuuden haasteissa, pikkulapsiperheiden päihdeongelmissa sekä väkivaltaan ja erokriiseihin liittyvissä asioissa. Kenenkään ei tarvitse olla yksin.

Lindholm toteaa, että kokkolalaiset ovat hyvin osanneet hakea apua vaikeissa elämäntilanteissa.

– Esimerkiksi eroperheitä auttavassa yksikössä ollaan huomattu, että meidät löydetään hyvin. Ihmiset saavat kuulla joltain tutulta meistä, tai sitten googlettavat. Viikoittain tulee uusia kyselyitä.

Erityisesti Kokkolan ensi- ja turvakoti haluaa huomioida lasten tarpeita.

– Lapset ovat meillä aina keskiössä. Turvakodilta saa apua 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemän päivää viikossa, Lindholm sanoo.

Lasten toiveet ja tarpeet otetaan huomioon myös nyt, kun ensi- ja turvakodissa päätetään, mihin 1000 euron lahja ohjataan:

– Lasten toiveethan eivät yleensä ole isoja. Monesti riittää, kun saa jonkun aikuisen huomion ja ajan. Tämän lahjoituksen ansiosta pystymme esimerkiksi järjestämään lapsille retkipäivän tai muuta tarpeeseen tulevaa toimintaa.

Susanna Lindholm ja Kokkolan ensi- ja turvakodin henkilökunta toivovat mahdollisimman monen turvautuvan heidän apuun, kun tuntuu, että elämäntilanne käy liian raskaaksi.

– On aina parempi hakea apua kuin kärsiä yksin. Meillä on matalankynnyksen toimintaa, ja aina saa ottaa yhteyttä, jos joku asia painaa mieltä.

Oletko kiinnostunut yritysten sähkösopimuksista?

Ota yhteyttä Kokkolan Energian yritysmyynnin tiimiin tai tutustu monipuolisiin yrityssopimuksiin.

Jaa artikkeli