Kokkolan Energiaverkot varautuu tulevaan myrskyyn

Kokkolan Energiaverkot on varautunut sääennusteen lupaamaan voimakkaaseen myrskyyn nostamalla päivystyksen valmiustilaa. Valmiudessa on 10 pareittain työskentelevää asentajaa sekä 5 toimihenkilöä.

- Normaalisti meillä on yksi päivystävä asentaja ja toimihenkilö. Odotettavissa olevan voimakkaan myrskyn takia olemme moninkertaistaneet päivystysresurssit sekä varanneet käyttöön konekalustoa ja korjausmateriaalia. Tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti, Kokkolan Energiaverkkojen liiketoimintapäällikkö Veli-Pekka Kinnunen kertoo.

Myrsky on voimakas, kun tuuli puhaltaa 21−32 metriä sekunnissa ja illaksi odotetaan yli 20 metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta. Kovan tuulen raja säätiedotuksissa on jo tuulen puhaltaessa 14 metriä sekunnissa. Sääennusteen mukaan myrsky voi kestää Kokkolassa tavallista pidempään, keskiviikkoillasta torstaipäivään.

Henkilöstön lisäksi Kokkolan Energiaverkot on valmistautunut myrskyyn varaamalla konekalustoa käyttöönsä. Kalustoa voidaan tarvita muun muassa puiden raivaamiseen ja pylväiden vaihtamiseen.

- Meille on tärkeintä pitää huolta työntekijöiden ja kokkolalaisten turvallisuudesta. Siksi muistutamme aina myrskyn alla ihmisiä, että mihinkään mikä koskee sähkölinjoihin ei saa tarttua, Kinnunen muistuttaa.

Sähkölinjan päälle kaatunut puu on aina turvallisuusriski, koska sähköjohdossa voi olla edelleen jännite. Puiden ja oksien poiston tekee siksi aina alan ammattilainen. Turvaetäisyys linjaan nojaavaan puuhun on vähintään 20 metriä. Sama turvaetäisyys pätee silloinkin, jos sähköjohdot ovat pudonneet maahan. Myös kotieläimet on pidettävä vaara-alueen ulkopuolella.

Mahdollisten sähkökatkojen tilannetta voi seurata Kokkolan Energian nettisivuilta löytyvästä Keskeytyskartasta.

Kokkolan Energian nettisivuilta löytyy myös muita ohjeita häiriötilanteisiin.

- Jos koko asuinalueesi on ilman sähköä, odota rauhassa, sillä yleensä olemme jo tietoisia laajasta sähkökatkosta ja korjaustoimenpiteet on käynnistetty. Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että toimitusvarmuutemme olisi mahdollisimman korkea, oli sää millainen tahansa, Kinnunen summaa.

Jaa artikkeli