Kokkolan Energian uusi työnjohtaja Teemu Seppälä: ”Työnteko on helppoa, kun on osaavia työkavereita”


Joulukuussa Kokkolan Energian rakentaminen ja palvelut -yksikön työnjohtajana aloittanut Teemu Seppälä viihtyy hyvin uudessa työssään.

– Helppo tässä on olla, kun on asiansa osaavia työkavereita ympärillä, Seppälä sanoo.

Työnjohtajana Seppälällä on varsin laaja vastuualue. Rakentaminen ja palvelut -yksikössä työskentelee 25 henkilöä ja yksikkö hoitaa laajasti sähköverkon rakentamiseen ja huoltamiseen liittyviä tehtäviä, kuten maa- ja ilmajohtoverkon suunnittelua, vikakorjauksia ja kaapelinäyttöjä.

Yksikkö vastaa myös Kokkolan kaupungin omistamien liikennevalojen huollosta sekä kanta-Kokkolan alueella katuvalojen huollosta, kunnossapidosta ja rakentamisesta. Keväällä lisätyötä tuovat aurinkosähköjärjestelmien asennukset kotitalouksille ja yrityksille.

Urakkatöistä omien alaisten johtamiseen

Seppälä siirtyi Kokkolan Energian palvelukseen ABB:lta, jossa mies teki pitkän uran. Vuosien varrella Seppälälle on karttunut monipuolisesti kokemusta eri tehtävistä ABB-konsernissa (ABB Service, ABB Sähköasemat, ABB Power Grids, ABB Hitachi-Powergrids).

Kokkolan Energian työnjohtajana Seppälällä on edessä uudenlaiset haasteet.

– Kokkolan Energia oli jo edellisen työnantajan urakoiden kautta tuttu, mutta työnkuvani täällä on erilainen. Uutta on se, että minulla on juridisesti omia alaisia ja töitä saa tehdä oman tutun väen kanssa. ABB:llä tein myös työnjohdon tehtäviä, mutta hommat olivat silloin enemmän urakkaluontoisia, Seppälä sanoo.

Seppälällä on nyt takanaan reilun kahden kuukauden kokemus Kokkolan Energialla työskentelystä. Jokainen työnjohtaja tuo oman mausteensa arjen rutiineihin, niin myös Seppälä.

– Nyt eletään muutoskautta, eli etsitään parhaita toimintatapoja ja kultaista keskitietä yhteiseen työskentelyyn. Kannustan jokaista myös rohkeasti miettimään, voiko itse tehdä asioita paremmin, jotta työskentely on sujuvaa, Seppälä sanoo.

Työnjohtajana Seppälä korostaakin vastuullisen työnteon ja rehellisyyden merkitystä.

Seppälän harrastuksiin kuuluvat Rannikko-Suomeen sopivat veneily, kalastus ja mökkeily. Vapaa-ajalla mies viettää aikaa myös erilaisten ajoneuvojen kanssa touhuten.

Jaa artikkeli