Kokkolan Energian uudella työmaapäälliköllä Kari Salmisella on pitkä kokemus maarakennusalalta

Kari Salminen aloitti marraskuussa Kokkolan Energialla työmaapäällikkönä (verkonrakennus/infra). Tehtävä on uusi, joten työnkuva hakee vielä lopullista muotoaan.

Salmisen vastuulla on muun muassa sähköverkon rakentamis- ja kunnossapitotöiden operatiivinen toteutus maarakentamisen osalta. Salminen vastaa myös alihankkijaverkoston organisoinnista ja töiden suunnittelusta aikataulutuksineen.

– Nyt talvella on vähän rauhallisempaa. Jos ei ole pakko, niin routaista maata ei kaivella. Kesää kohti tulee kiireisempi aika rakentamisen osalta, Salminen toteaa.

Tehtävänkuvaan kuuluu lisäksi hallinnollisia tehtäviä, kuten urakkalaskentaa, raportointia ja laskutusta.

Kokeneelle tekijällekin tulee uutta opittavaa

Salminen on pitkän linjan alan ammattilainen – takana on yli 30 vuotta kestänyt ura maarakennusalalla.

– Mukava päästä tekemään muutakin kuin perinteistä vanhan liiton maarakentamista. Jonkinlaista pohjaa minulla on työhön, mutta paljon on myös uutta opittavaa, Salminen sanoo.

”Jonkinlaista pohjaa” on toki Salmisen kohdalla aikamoista vähättelyä. Miehen työura alkoi jo 1990-luvun alussa Salmisen valmistuttua yhdyskuntatekniikan rakennusmestariksi. Sen jälkeen kokemusta on karttunut niin yksityiseltä kuin kunnalliseltakin puolelta.

Salmisen tie kulki Virroilta kohti Keski-Pohjanmaata ja Kokkolaa 2000-luvun alussa. Työnantaja oli silloin kokkolalainen yritys Tallqvist Oy, jonka palveluksessa Salminen työskenteli noin kuusi vuotta. Virrat säilyi kotipaikkakuntana vielä tuolloin.

Elämä vei kuitenkin Salmista lähemmäksi Kokkolaa. Uuden avioliiton ja perheenlisäyksen myötä mies muutti Kaustiselle, jossa odotti kunnanrakennusmestarin virka.

– Rakennusmestarina vierähti 12 vuotta. Sen jälkeen työskentelin seuraavat kolme vuotta taas yksityisellä puolella Kuljetuspolar Oy:n Ylivieskan toimipisteessä. Siinä hommassa alkoi tulla matkakilometrit täyteen ja siksi aloin katselemaan, jos löytäisin työpaikan lähempää.

Vinkki Kokkolan Energian avoimesta työpaikasta tuli Salmisen puolisolta.

- Ajattelin ensin, ettei työ minua varten ole, mutta sitten luin ilmoituksen tarkemmin ja kyllä siinä maarakennusalan miestä haettiin, Salminen sanoo.

Koti pysyy Kaustisella jatkossakin

Salminen asuu tällä hetkellä Kaustisella Perhonjoen rannalla vaimonsa ja 14-vuotiaan poikansa kanssa. Lapset sekä hänen että vaimonsa aikaisemmista avioliitoista ovat jo aikuisia.

Urheilu eri muodoissa täyttää miehen vapaa-ajan.

– Etenkin joukkueurheilu on lähellä sydäntä. Nyt on toki ne hommat seis koronatilanteen takia, ja muutenkin fysiikan lait alkavat tulla iän takia vastaan. Rouvan kanssa tulee paljon lenkkeiltyä, pyöräiltyä ja pelailtua tennistä. Olen mukana myös pojan yleisurheilu- ja jalkapalloharrastuksissa huoltajana ja apuvalmentajana, Salminen sanoo.

Kaustisella Salminen aikoo asua jatkossakin.

– Se ei ole työmatka eikä mikään. Ihan mukava työpäivän päätteeksi istahtaa hetkeksi autoon. Siinä saa työpäivän asiat nollattua mielestä ennen kuin tulee kotiin.

Jaa artikkeli