Kokkolan Energia kiertää tarkastamassa kaukolämpöjärjestelmien toimivuutta

Kokkolan Energian kaukolämpötiimi on aloittanut lämmönjakohuoneiden tarkastuskierroksen. Työn tavoitteena on varmistaa kaukolämmön toimintavarmuus ja ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia.

Ensimmäisenä kaukolämpötiimi tekee tarkastuskäyntejä Halkokarin ja Koivuhaan alueilla.

– Omat asentajamme kiertävät tarkastamassa lämmönjakohuoneessa sijaitsevat Kokkolan Energian omistamat laitteet ja putkistot. Samalla tarkistetaan myös asiakaslaite, eli lämmönjakokeskus ja siihen liittyvät varusteet. Tarkastus on kaukolämpöasiakkaille maksuton. Jos tarkastuksessa tulee esiin huolto- tai korjaustarpeita, kerromme siitä asiakkaalle ja sovimme jatkotoimenpiteistä, kaukolämpöpäällikkö Jani Söderström kertoo.

Kaukolämmöllä lämpenee noin 3600 kiinteistöä Kokkolan alueella, joten tarkastukset tulevat kestämään pitkään vielä ensi vuoden puolellakin.

– Jos olet kaukolämmön asiakas, asentajamme saattaa soittaa ovikelloa lähiaikana tai vasta muutaman kuukauden päästä. Jos asiakkaamme ei ole paikalla tai aika ei sovi tarkastukselle, jätämme yhteydenottopyynnön tarkastusajan sopimisesta, Söderström kertoo.

Tarkastuskäynti kestää vain noin 10 minuuttia. Kaukolämmön asiakkaalle tarkastuskäynti on vaivaton – mitään muuta ei tarvitse tehdä, kuin varmistaa pääsy laitteistojen luo ja avata ovi lämmönjakohuoneeseen. Samalla on kuitenkin hyvä mahdollisuus jutella ammattilaisen kanssa laitteista, jos jokin asiaa kaukolämmityksessä askarruttaa.

– Ennen tarkistusta kannattaa käydä katsomassa, ettei lämmönjakohuoneeseen ole kertynyt ylimääräistä tavaraa laitteiston eteen. Lämmönjakohuonetta ei kannata käyttää varastona, sillä laitteiston edessä oleva tavara vaikeuttaa huoltotoimenpiteitä ja voi pahimmillaan häiritä laitteiden toimintaa, Söderström sanoo.

Lämmönjakohuoneiden tarkastuksessa asentaja käy läpi mittauskeskuksen, putkiston, venttiilien ja lämmönjakokeskuksen teknisen kunnon ja toiminnan.

Oletko kiinnostunut yritysten sähkösopimuksista?

Ota yhteyttä Kokkolan Energian yritysmyynnin tiimiin tai tutustu monipuolisiin yrityssopimuksiin.

Jaa artikkeli