10.05.2023

Kokkolan Energian hallituksen kokoonpano vahvistettu — Jarmo Herronen puheenjohtajaksi

Kokkolan Energian yhtiökokous vahvisti yhtiön uuden hallituksen kokoonpanon tiistain 9.5. yhtiökokouksessa. Hallituksen jäseniksi valittiin Vuokko Kalliokoski (Kokkolan Sataman talouspäällikkö), Ville Herlevi (vaasalaisen automaatioyritys Herlevi & Co toimitusjohtaja ja perustaja) sekä Marita Vuorinen (Senior Headhunter, inHunt Group). Kaupunkiympäristöjohtaja Nina Kujala jatkaa hallituksessa edustaen Kokkolan kaupunkia. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Herronen.

Herronen-Jarmo-netti.jpg

Jarmo Herrosen mukana hallitukseen tulee rautaista suurteollisuuden osaamista. Mies työskenteli nykyisellä Bolidenin sinkkitehtaalla lähes 35 vuotta, josta noin 10 vuotta toimitusjohtajana. Vuoden 2019 alusta lähtien Herronen toimi energiatehokkuuden ja automaation kehitystehtävissä Boliden sulatot -liiketoiminta-alueella.

— Energia-asiat ovat tuttuja niin sähkön kuin lämmön puolelta. Kokkolan Energian kanssa olemme sinkkitehtaalla eläneet symbioosissa, koska tehdas on merkittävä lämmöntoimittaja Kokkolan Energialle.

Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi käyntiin

Herronen lähtee luotsaamaan Kokkolan Energian hallitusta tyytyväisenä uuteen kokoonpanoon. Osaaminen on laaja-alaista useammalta eri sektorilta. Täysin uusittu hallituksen kokoonpano tarjoaa sekä mahdollisuuksia että haasteita.

— Mahdollisuutena näen sen, että uusien ihmisten myötä tulee uusia ideoita, näkökulmia ja toimintatapoja. Haasteena puolestaan on löytää oikea työnjako ja toimintatavat yhtiön johdon ja hallituksen välillä. Luottamus täytyy rakentaa puolin ja toisin, Herronen toteaa.

Tällä viikolla aikataulutetaan uuden hallituksen kokoontuminen. Uusi hallitus perehdytetään yhtiön liiketoimintoihin ja ajantasaiseen tilanteeseen.

Ensimmäiseksi uuden hallituksen tehtävänä on käynnistää toimitusjohtajan hakuprosessi.

Jatkuvasti muuttuvan maailmantilanteen keskellä Jarmo Herronen korostaa, että uuden hallituksen on tärkeää pystyä toimimaan nopeasti, jotta muuttuviin olosuhteisiin voidaan reagoida viiveettä.

— Samalla meidän täytyy turvata toimitusvarmuus ja reagoida yhteiskunnan asettamiin vaatimuksiin koskien päästöjen pienentämistä, Herronen linjaa.

Jaa artikkeli