Hyväkello-ryhmä tekee hyväntekeväisyyttä jakamalla ruoka-apua sitä tarvitseville.

Kokkolan Energian 1 500 euron joululahjoitus Hyväkello-ryhmälle ja Kokkolanseudun Omaishoitajat ry:lle

Kokkolan Energia antaa joululahjoituksena 1 000 euroa ruoka-apua jakavalle Hyväkello-ryhmälle ja lisäksi 500 euroa Kokkolanseudun Omaishoitajat ry:lle. Joululahjoitusta varten Kokkolan Energian Facebook-seuraajilta pyydettiin ehdotuksia lahjoituksen kohteista ja kommentteja avuntarvitsijoista tuli yli 100. Näistä Kokkolan Energian tiimi valitsi kaksi lahjoituksen saajaa.

Tuhannen euron lahjoituksen saava Hyväkello-ryhmä jakaa Kokkolassa kaksi kertaa viikossa ruoka-apua kaikille sitä tarvitseville.

- Kiitos tästä isosta ja tärkeästä lahjoituksesta. Meille vapaaehtoistyötä tekeville merkitsee tosi paljon, että valitsitte meidät hyväntekeväisyystyön lahjoituksen kohteeksi, koska emme saa mitään ulkopuolista tukea. Samalla se kertoo arvostuksestanne auttamistyötä kohtaan ja että Kokkolan Energia välittää oman alueensa vähävaraisista, Hyväkello-ryhmän edustajat Hannu ja Riitta Rekilä toteavat kuullessaan lahjoituksesta.

Hyväkello-ryhmä aikoo käyttää lahjoituksen Kokkolan alueen vähävaraisten auttamiseen lahjakorttien kautta lyhentämättömänä 100 prosenttisesti niin, että jokaisen saajan kanssa keskustellaan ensin tarpeesta.

- Meillä on Hyväkellossa neljä diakonia, jotka järjestävät käytännön työn ja lahjakorttien perille viemisen, Hannu Rekilä kertoo.

Hyväkello-ryhmä jakaa ruoka-apua kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin Kokkolan Helluntaiseurakunnan tiloissa. Osa jaettavasta ruuasta on EU:n tukemia ruokakasseja. Ryhmän toiminta on alkanut vuonna 2015 ja mukana on aktiivisia vapaaehtoisia noin 40. Jokainen voi halutessaan tukea Hyväkellon toimintaa myös jättämällä pantilliset pullot ja tölkit Helluntaiseurakunnalta löytyvään pullopisteeseen.

Kokkolanseudun Omaishoitajat ry käyttää lahjoituksen omaishoitajien jaksamisen tukemiseen

Kokkolan Energia lahjoittaa Kokkolanseudun Omaishoitajat ry:lle 500 euroa. Toiminnanjohtaja Jyrki Jouppi kertoo, että lahjoitus käytetään omaishoitajien jaksamisen tukemiseen. Tarkemman kohteen päättää yhdistyksen hallitus.

- Tämä lahjoitus oli meille todella iloinen yllätys, jota ei osattu odottaa ollenkaan! Lahjoitus menee suoraan jäsenistön hyväksi esimerkiksi virkistystoimintaan. Omaishoitajat toivovat meiltä eniten vertaistukea ja sitä varten meillä on 16 erilaista ryhmää sekä erilaisia tapahtumia. Joka kesä tehdään esimerkiksi kesäteatterimatka, jossa oli viimeksi mukana 111 ihmistä, Jouppi sanoo.

Kokkolanseudun Omaishoitajat ry tekee työtä omaishoitajien ja heidän läheistensä puolesta niin paikallisesti Kokkolassa kuin valtakunnallisellakin tasolla. Yhdistyksestä järjestää jäsenilleen tapaamisia, matkoja, tuettuja lomia sekä vertaistukea omaishoitosuhteessa eläville omaishoitajille.

- Omaishoitajat toivovat usein arkeen sisältöä, joka auttaa jaksamaan. Kaivattu tuki voi olla henkistä tai ruumiillista toimintaa. Toinen puoli työstä on edunvalvonta, jossa tehdään läheisesti yhteistyötä muun muassa Soiten kanssa ja voidaan auttaa omaishoitajia esimerkiksi päätösten oikaisuhakemusten kanssa, Jouppi kertoo.

Lisäksi yhdistys järjestää ja hallinnoi mm. omaishoitajuutta tukevia hankkeita, joiden tarkoituksena on omaishoitajien ja heidän läheistensä kouluttaminen sekä jaksamisen tukeminen ja elämänlaadun parantaminen.


Kokkolan Energia kiittää lämpimästi kaikkia, jotka antoivat ehdotuksen joululahjoituksen saajasta. Valinta ei ole koskaan helppo, kun on monia hyviä avuntarvitsijoita.

Toivomme tämän lahjoituksen tuovan jouluiloa mahdollisimman monelle ja ensi vuonna mietimme taas uudet lahjoituskohteet.

Hyvää joulua kaikille!

Jaa artikkeli