Kokkolan Energialla työsuhdepyöräillään

Kokkolan Energian myyntipäällikkö Hanna Aholainen hankki läskipyörän henkilöstöetuna.

Kokkolan Energia on tarjonnut kuluvan vuoden alusta saakka henkilöstölleen mahdollisuuden hankkia työsuhdepolkupyörä.

– Päätimme tarjota henkilöstölle tätä etua, kun vuoden vaihteessa siitä alkoi henkilöstöltä itseltään tulla kyselyitä. Kokkolan Energia haluaa luonnollisesti kannustaa työntekijöitään liikkumiseen. Henkilöstöetuna tarjottavaa polkupyörää saa käyttää myös vapaa-ajan pyöräilyyn eli toivomme että pyörillä myös ajetaan ahkerasti, Kokkolan Energian HR-assistentti Mari-Lotta Kentala kertoo.

Kokkolan Energia hankkii työsuhdepolkupyörät kokonaispalveluna eli pyörien leasingista ja hallinnoinnista vastaa työsuhdepyöriin erikoistunut verkkopalvelu.

Työntekijä voi hankkia itselleen mieluisan pyörän käytännössä mistä tahansa pyöräliikkeestä tai verkkokaupasta. Kokkolan Energia ohjaa pyörän kuukausittaisen leasing-maksun työntekijän bruttopalkasta verkkopalvelulle.

Pyörän hankkiminen on helpompaa osamaksulla kuin kertainvestointina. Lisäksi työntekijä saa pyörän hankintahinnan verovapaana luontoisetuna eli hyötyy verotuksessa.

Hanna Aholainen hankki maastopyörän kuntoiluun

Kokkolan Energian myyntipäällikkö Hanna Aholainen hyödynsi henkilöstöedun ja hankki työsuhdepyörän.

– Hankin pyörän kuntoilun vuoksi. Olin haaveillut fat bikesta jo pidemmän aikaa ja päättänyt, että jossain vaiheessa sellaisen hankin, Aholainen perustelee.

Laadukkaampi läskipyörä on itse ostettuna iso kertainvestointi.

– Kun työsuhdepolkupyörä tuli tarjolle, ajattelin heti, että tämä on hyvä tilaisuus hankkia läskipyörä kuukausimaksulla. Tavoitteena on liikkua enemmän luonnossa pyöräilemällä. Ja leveämpien renkaiden ansiosta voin harrastaa pyöräilyä nyt ympäri vuoden.

Aholainen kertoo, että pyörän hankkiminen tapahtui käytännössä samalla tavalla kuin aina.

- Kävelin paikalliseen pyöräliikkeeseen. Halusin hankkia pyörän paikalliselta liikkeeltä, jotta saan pyörän huollotkin paikallisesti. Pyöräliike oli yhteydessä verkkopalveluun ja laskuttaa pyörän hinnan heiltä. Minä valitsin haluamani pyörän ja sovin sille ensihuollon ja noutopäivän. Verkkopalvelun tunnuksillani voin tarkistaa oman sopimukseni tiedot ja osamaksujen etenemisen, Aholainen kertoo.

Jaa artikkeli