25.08.2023

Kokkolan Energia Oy kasvattaa uusiutuvan energian käyttöastetta investoimalla polttoaineasemaan

Kokkolan Energia Oy ja BMH Technology Oy ovat 14.8.2023 allekirjoittaneet sopimuksen kiinteän biopolttoaineaseman rakentamisesta Kokkolan Energian Power voimalaitoksen yhteyteen. Kokonaisinvestoinnin arvioitu laskennallinen budjetti on n. 10 milj. euroa, josta BMH Technology Oy:n toimituksen osuus on 8 miljoonaa euroa. Aseman arvioidaan olevan käyttövalmiudessa vuoden 2024 loppuun mennessä.

– Investoinnin taustalla on tarve vastata asiakkaittemme uusiutuvan energian tarpeisiin, toteaa vt. toimitusjohtaja Tommi Korpi Kokkolan Energialta.

Työskentelemme suunnitelmallisesti kohti strategisia päämääriämme puhtaan siirtymän mahdollistamiseksi. Tämä on merkittävä ja konkreettinen investointi valitsemallamme tiellä kohti hiilineutraalia energiantuotantoa. Investoinnin mukanaan tuomat hyödyt parantavat Kokkolan Energian asemaa markkinoilla monella tapaa, jatkaa Tommi Korpi.

Investointi kiinteän biopolttoaineaseman rakentamiseen kahdentaa polttoaineen vastaanoton ja nelinkertaistaa voimalaitoksen polttoaineenvarastointikapasiteetin. Nämä tekijät yhdessä lisäävät huoltovarmuutta sekä joustavuutta tuotannon polttoaineiden ajosuunnittelussa. Jatkossa voimme palvella asiakkaitamme entistäkin laadukkaammin, lisää Tommi Korpi.

Kokkolan Energian tavoite on kasvattaa uusiutuvan energian käyttöä ja samalla luopua turpeen osuudesta polttoainekäytössä.

Ari Nyrökorpi BMH Technology Oy:stä kommentoi, että tämä uusi laitos tuo Kokkolan Energialle oman arvokkaan lisänsä fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämisessä.

– Tunnemme BMH:lla kiitollisuutta pitkäaikaisen yhteistyön jatkumisesta uuden projektin merkeissä ja odotamme innolla linjan toimittamista. Olemme toimittaneet Suomessa jo useamman tämän kokoluokan biomassan käsittelylinjan turpeenkäyttöä ja kaasunpolttoa vähentämään.

                   ----------------------------------------------------

Kokkolan Energia Oy on Kokkolan kaupungin 100 % omistama yhtiö, jolla on kaksi tytäryhtiötä: Kokkolan Energiaverkot Oy sekä Kokkolan Voima Oy. Kokkolan Energia Oy on asiakkaitaan ja omistajaansa palveleva, kehittyvä, täyden palvelun energiayhtiö. Toimintaamme kuuluvat sähkön, lämmön ja höyryn tuotanto, myynti ja jakelu. Osana toimintaamme ovat myös kehityshankkeet uusiutuvan energian alueella.

BMH Technology Oy on suomalainen puhtaisiin teknologioihin erikoistunut yritys, joka on perustettu 1929. Toimialaamme on jätteen jalostaminen ja kiinteät biopolttoaineratkaisut. Olemme yksi markkinoiden suurimmista kiinteän polttoaineen käsittelyratkaisujen tarjoajista. Toimimme maailmanlaajuisesti paikallisia verkostoja ja kumppaneita hyödyntäen.

Jaa artikkeli