Kokko-Invest luottaa kiinteistöissään huolettomaan kaukolämpöön

Kokko-Invest rakennuttaa, vuokraa sekä myy varasto- ja toimitiloja. Toiminta on kasvanut tasaiseen tahtiin ja tällä hetkellä yrityksellä on vajaat 100 vuokralaista. Tarjottavat varasto- ja toimitilat löytyvät Kokkolasta ja Ylivieskasta.

Kokko-Investin asiakkaat ovat pääosin yrityksiä, jotka haluavat itselleen räätälöidyn toimitilan.

- Vuokralaisia on urheiluseuroista koirauimalaan ja teollisuuteen - ihan laidasta laitaan kaikenlaisia yrityksiä ja toimijoita, Kokko-Investin toimitusjohtaja Seppo Hotakainen kertoo.

Kokkolassa sijaitsevista Kokko-Investin kiinteistöistä yhteensä kahdeksan lämpenee edullisella kaukolämmöllä.

Näistä kiinteistöistä kuusi on Kokko-Investin rakennuttamia. Hotakainen otti yhteyttä Kokkolan Energian kaukolämpötiimiin heti rakennusten suunnitteluvaiheessa.

- Kaikki meni hyvin ja Kokkolassa kaukolämmön hintakin on kohtuullinen. Meille oli heti selvää, että uudet kiinteistöt laitetaan kaukolämmitykseen. Kaukolämpö on huoleton lämmitystapa, jota ei tarvitse olla yhtenään säätämässä, Hotakainen summaa etuja.

Kaksi muuta Kokkolassa kaukolämmön piirissä olevaa kiinteistöä olivat aiemmin öljylämmitteisiä. Kokko-Invest osti kiinteistöt ja halusi pian vaihtaa öljyn helpompaan lämmitysmuotoon.

- Siirtyminen kaukolämpöön oli meille hyvin helppo ja yksinkertainen homma. Siinä ei kauaa kestänyt, vain muutama viikko ja kaukolämpö oli jo toiminnassa.

Viimeisin öljylämmityksestä kaukolämpöön siirretty kiinteistö sijaitsee Indolantie 16:ssa. Kiinteistö ehti lämmetä öljyllä noin vuoden Kokko-Investin omistusaikana.

- Öljyä sai olla tilaamassa 3300 neliön halliin ihan koko ajan. Se vei aikaa ja muutama tuhat litraa öljyä ei edes kestänyt kauaa. Tuli olo, että on pakko vaihtaa lämmitystapaa, Hotakainen kertoo.

Rakennuksessa oli jo valmiiksi iso tekninen tila, josta öljykattiloiden poistamisen jälkeen löytyi reilusti tilaa kaukolämmön lämmönvaihtimille.

- Kaukolämmön väki hoiti kaikki työt viimeisen päälle hyvin, myös pihan asfaltoinnin. Meidän yhteyshenkilönä on ollut kaukolämpösuunnittelija Esa Peuraharju ja yhteistyö Esan kanssa on sujunut oikein hyvin, Hotakainen kiittää.

Kokko-Investin rakennuttamista tai omistamista kiinteistöistä kaukolämmön piirissä ovat muun muassa Maskun talona tunnettu Kosilankatu 2 ja Lekatien yritystalot 1-4. Turkistarhaajantiellä rakenteilla olevaan betonielementtihalliin on myös tulossa kaukolämmitys.

Kuvassa Lekatien yritystalot.

Kokko-Invest katsoo kaikki vapautuvat tilat

Kokko-Investin toiminta lähti käyntiin vuonna 2011 varastohotelleista, joissa yrityksellä on tälläkin hetkellä tiloja - kaikki yrityskäytössä.

- Olemme rakentaneet yhteensä 16 kiinteistöä, joista yksi on myyty pois. Joka vuosi ollaan rakennettu uusi kohde ja nytkin on valmistumassa uusi kiinteistö. Ostamme myös vanhoja kiinteistöjä, joita muokataan asiakkaiden tarpeiden mukaan, Hotakainen kertoo.

Kokkolassa yritykset osaavat tarjota vapautuvia kiinteistöjä suoraan Kokko-Investille.

- Käydään katsomassa kaikki myyntiin tulevat kohteet. Tällä hetkellä Kokkolassa on aika hyvä tilanne yrityskiinteistöjen tarjonnassa, joten jos yritys etsii Kokkolan alueelta toimitiloja, niin meihin kannattaa aina olla yhteydessä.

Kaikki Kokko-Investin tarjoamat tilat ovat muunneltavissa moneen eri käyttötarpeeseen. Yritys haluaa toimia joustavasti ja siksi lähes kaikki vuokrasopimukset tehdään toistaiseksi voimassa oleviksi. Vuokralaisilla on myös optio ostaa tilat itselleen.

- Emme sido yrityksiä tiloihin vuosiksi eteenpäin, se on meidän vuokralaisten etu. Yritykselle on iso urakka siirtää toiminta uusiin tiloihin, eikä siihen kukaan lähde ilman hyviä perusteluja. Joskus on kuitenkin tarpeen siirtää toiminta suurempiin tai pienempiin tiloihin, joskus myös toiselle paikkakunnalle, Hotakainen toteaa.

Kokko-Investin vapaisiin ja vapautuviin toimitiloihin voi tutustua yrityksen kotisivuilla.

Onko yrityksesi kiinnostunut edullisesta kaukolämmöstä? Ota yhteyttä Kokkolan Energian kaukolämpötiimiin >

Jaa artikkeli