Kaukolämpöverkkoa uusitaan Kiviniityssä, uusia kaukolämpöliittyjiä kymmeniä

Kokkolan Energia uusii osan vuonna 1976 rakennetusta kaukolämpöjohdosta Kiviniityssä Honkatien ja Kipparihallin tuntumassa.

– Vanhat, nykyään kaukolämpöveden paluujohtoina toimivat kaukolämpöjohdot ovat tekniseltä kunnoltaan täysin käyttökelpoiset, mutta kaukolämpöverkon käytettävyyden parantaminen vaatii niiden uusimisen noin 150 metrin matkalta, kertoo kaukolämpöpäällikkö Jani Söderström.

Kokkolan Energian voimalaitoksille ulottuvalla kaukolämmön niin sanotulla pohjoisella siirtolinjalla on pituutta reilut kolme kilometriä.

Pienempiä kaukolämmön rakennuskohteita Kokkolan Energialla on työohjelmassa useita kymmeniä. Käytännössä kyse on uusien asiakkaiden liittämisestä kaukolämpöverkkoon. Näistä osa on uudisrakennuskohteita; rivi- ja kerrostaloja. Lukumäärältään liittyjistä suurin osa on kuitenkin öljylämmitteisiä pientaloja.

– Polttoöljyn korkea hinta näkyy selvästi kaukolämmön kysynnässä. Liittymisen kannustimena on myös tänä vuonna noussut kotitalousvähennyksen määrä, kun lämmitysmuoto vaihdetaan öljystä kaukolämpöön. Verottajan sivuilta löytyy muun muassa esimerkkilaskelmia asiaan liittyen.

– Öljylämmityksen korvaamista kaukolämmöllä harkitsevien kannattaakin olla yhteydessä Kokkolan Energiaan. Kaukolämpö on saatavilla niille alueille ja kaduille, missä jakelujohdot ovat jo valmiina, Jani Söderström kertoo.

Jaa artikkeli