Kaukolämpö tulevaisuuden ilmastoneutraalina lämmitysmuotona

Kaukolämpö tulevaisuuden ilmastoneutraalina lämmitysmuotona

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali yhteiskunta vuonna 2035. Lämmitys muodostaa arviolta 30 % koko Suomen hiilijalanjäljestä, joten tulevaisuudessa on kiinnitettävä huomiota siihen, miten tuotamme energiaa.

Kaukolämpö on kansallisesti nopein tie kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Kokkolan Energian kaukolämmön tuotannossa hiilineutraalin tuotannon osuus oli yli 65 % vuonna 2020.

Kaukolämpö on etenkin kaupungeissa ja taajamissa suosittu lämmitysmuoto. Lähes puolet suomalaisista kuuluu kaukolämmön piiriin. Kaukolämmön avulla saa toimintavarmaa ja edullista lämpöä ja kaukolämmön tuotannossa kehitytään jatkuvasti ympäristöystävällisempään suuntaan.

Viimeisen 10 vuoden aikana kaukolämmön päästöt ovat vähentyneet 46 % ja kaukolämpöyhtiöt ovat sitoutuneet kuntien vähähiilisyystavoitteisiin.

Kokkolan Energialle hiilineutraali kaukolämpötuote

Kaukolämpö on luotettava, tehokas ja vaivaton lämmitysratkaisu. Kokkolan Energian kaukolämpö tuotetaan puulla ja turpeella omissa voimalaitoksissa sähkön ja lämmön yhteistuotannolla sekä hyödyntämällä teollisuuden hukkalämpöä.

Kokkolan Energia haluaa tarjota asiakkaille kotimaista, vähäpäästöistä, paikallisesti tuotettua ja kilpailukykyistä energiaa. Vuoden 2022 alussa lanseerataan uusi, täysin hiilineutraali tuote, joka on saatavilla kaikille kantakaupungin kaukolämpöverkon asiakkaille.

Jaa artikkeli