Kaukolämmön hintaan korotus maaliskuussa

Kaukolämpö on Kokkolassa jatkossakin Suomen edullisimpien joukossa.

Kaukolämmön tuotantokustannukset ovat nousseet. Tästä johtuen Kokkolan Energia Oy:n kaukolämmön energian hintaan tehdään 2,52 €/MWh (alv 24 %) korotus kanta-Kokkolan alueella. Uusi hinta tulee voimaan 1.3.2019 alkaen, jonka jälkeen kaukolämmön arvonlisäverollinen energiamaksu on 50,84 €/MWh (alv 24 %).

Hinnankorotuksen jälkeenkin kaukolämpö on Energiateollisuuden tilaston mukaan Kokkolassa Suomen neljänneksi edullisinta.

- Kaukolämmön hinnankorotuksen syynä ovat hiilidioksidipäästöjen (CO2) hintojen merkittävä nousu, turpeen energiaveron korotus sekä biopolttoaineen hintojen nousu. Energiatuotannon kustannusten kasvu vaikuttaa kaikkiin energiayhtiöihin Suomessa. Kokkolan Energian kaukolämpöasiakkaille tuleva hinnankorotus kattaa vain murto-osan energiatuotannon lisäkustannuksista, Kokkolan Energia Oy:n toimitusjohtaja Mikko Rintamäki kertoo.

Esimerkiksi 18 MWh vuodessa käyttävän omakotitalon kaukolämpölasku nousee keskimäärin noin neljä euroa kuukaudessa. Korotuksen määrä on noin neljä prosenttia, kun huomioidaan lämmityksen perusmaksu ja energiamaksu.

Kokkolan Energialla vahva usko kaukolämmön tulevaisuuteen

Kaukolämpö on jatkossakin edullinen, vaivaton ja toimintavarma lämmitysmuoto kotiin ja muihin kiinteistöihin. Kokkolassa 3500 rakennusta lämpenee kaukolämmöllä ja kiinteistöissä asuu tai työskentelee noin 34 000 ihmistä.

- Kaukolämpö on myös paikallinen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, Kokkolan Energian kaukolämpöpäällikkö Jani Söderström toteaa.

Kokkolan Energia Oy rakentaa ja kehittää kaukolämpöverkkoa jatkuvasti tulevaisuuden tarpeita varten. Vanhimpia 70-luvun lopulla rakennettuja, ja silloiseen kulutukseen mitoitettuja, kaukolämpöverkon valtasuonia uusitaan suunnitelmallisesti toimintavarmuuden varmistamiseksi.

- Samalla tehdään putkikokojen optimointia. Näin mahdollistetaan kaukolämpöverkon laajentuminen ja uusien asiakkaiden liittäminen kaukolämpöverkkoon, Söderström kertoo.

Kaukolämmön tulevaisuuteen panostetaan myös Kälviän alueella. Varmalämmitys on sopinut Kokkolan Energian kanssa kotimaista polttoainetta käyttävän biolämpölaitoksen rakentamisesta Kälviälle, ja sen tuottaman lämmityksen toimittamisesta Kälviän alueen kaukolämpöverkkoon. Uusi lämpölaitos mahdollistaa myös Kälviän alueella maltillisen kaukolämpöverkoston kasvattamisen.

Jaa artikkeli