Ensimmäiset Kokkolan Energian sähköautojen latauspisteet asennettu

Kokkolan Energia vauhdittaa sähköautoihin siirtymistä asentamalla Kokkolaan viisi sähköautojen latauspistettä. Latauspisteistä neljä sijoittuu kanta-Kokkolaan ja yksi Kälviälle.

Ensimmäinen sähköauton latauspiste on asennettu Kokkolan torille ja latauspiste on käyttökunnossa tällä viikolla. Toinen sähköauton latauspiste asennettiin ”jenkkiparkkiin” (Itäinen Kirkkokatu 13) ja on jo toiminnassa. Kolmas latauspiste tulee linja-autoaseman viereiselle parkkialueelle. Kokkolan Energia tukee myös henkilökuntansa siirtymistä sähköautoihin asentamalla yhden latauspisteen toimitalonsa parkkipaikalle. Latauspiste on myös asiakkaiden käytössä.

"Luonnollisesti olemme valmiita toimittamaan latauspisteitä muillekin tahoille."

Kanta-Kokkolan latauspisteet ovat kaikki käyttökunnossa toukokuun loppuun mennessä. Viides sähköauton latauspiste asennetaan Kälviälle tulevan kesän aikana. Sijoituspaikka tarkentuu myöhemmin ja Kokkolan Energia tiedottaa siitä erikseen.

- Toimitamme latauspisteisiin ilmaisen sähkön vähintään vuoden ajan. Laitteet ovat sellaiset, että ne voidaan liittää kenen tahansa toimijan järjestelmään siinä vaiheessa, kun lataus muuttuu maksulliseksi. Luonnollisesti olemme valmiita toimittamaan latauspisteitä muillekin tahoille, koska Kokkolan Energian ympärivuorokautinen valmius latauspisteiden ylläpitoon ja huoltoon antaa siihen hyvät mahdollisuudet, Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki toteaa.

Latauspisteiden sopivien sijoituspaikkojen löytäminen ja valinta ei ole ollut helppo tehtävä. Asiaan paneuduttiin huolella ja nyt viimein päästiin toteutukseen.

- Sujuva sähköautoilu edellyttää, että kotien lisäksi myös julkisilta paikoilta löytyy riittävästi latauspisteitä. On hienoa, että Kokkolassa muutamat yksityiset toimijat ovat lähteneet edelläkävijöinä asentamaan latauspisteitä. Siitä huolimatta Kokkolassa sähköautoja on vielä valitettavan vähän, sanoo Rintamäki.

Jaa artikkeli