17.06.2024

Aurinkosähkössä ympäristöystävällisyys ja edullisuus ovat samassa paketissa

Aurinkovoimala tuottaa ympäristöystävällistä ja edullista sähköä omasta takaa. Kokkolan Energian avaimet käteen-toimitus on pientaloille, taloyhtiöille, yrityksille ja maatiloille helppo keino hankkia oikein asennetut sekä korkealaatuiset aurinkopaneelit, sanoo tekninen asiakaspalvelija Antti Järvinen.

Antti Järvinen on työssään huomannut jo pitkän aikaa, kuinka kiinnostus aurinkosähköä kohtaan lisääntyy koko ajan. Kyselyitä asiasta tulee hänen mukaansa todella paljon, ja tarjouksia aurinkopaneelien toimituksista saa tehdä ahkerasti.
- Ihmiset arvostavat aurinkosähkön hyötyjä, kuten ekologisuutta. Sen lisäksi, että aurinkosähkö on ympäristöystävällistä, aurinkopaneelien ansiosta sähkön saa käyttöönsä ilman sähkön siirtomaksua. Aurinkosähkö pienentää myös sähkölaskua, ja ylijäämäsähkön voi myydä omalle energiayhtiölle, Järvinen luettelee aurinkosähkön etuja.

"AURINKOSÄHKÖ ON EKOLOGINEN TAPA PIENENTÄÄ SÄHKÖLASKUA. SANOO TEKNINEN ASIAKASPALVELIJA ANTTI JÄRVINEN"

 

AURINKOSÄHKÖÄ syntyy eniten auringon säteilyn osuessa suoraan aurinkopaneeleihin, mutta paneelit tuottavat sähköä pilviselläkin säällä hajasäteilystä. Asiakkaan kannalta olennaista ovat aurinkosähköjärjestelmän mitoitus, aurinkopaneelien ammattitaitoinen asennus sekä paneelien korkea laatu.
- Kun aurinkosähköstä kiinnostunut asiakas ottaa ensimmäisen kerran yhteyttä, selvitämme hänen kanssaan muun muassa kohteen sijaintiin ja sähkönkulutukseen liittyviä tietoja. Sen jälkeen teen alustavan tarjouksen, ja jos asiakas hyväksyy tarjouksen, menen paikan päälle kohteeseen. Siellä käymme tarkemmin läpi käytännön asioita, kuten paneelien sijainnin sekä sen, paljonko asennettava järjestelmä tuottaa sähköä vuodessa, ja mitä se tarkoittaa asiakkaan sähköomavaraisuudelle, Antti Järvinen kertoo.
- Katon kunnollakin on merkitystä. Jos kattoremontti on edessä seuraavien 10 vuoden sisällä, remontti kannattaa tehdä ensin, koska lähtökohtaisesti aurinkovoimala on katolla seuraavat 25 vuotta.

Moni ajattelee, että mitä enemmän paneeleita, sitä suurempi hyöty. Järvisen mukaan asia ei ole näin yksioikoinen. Kokkolan Energian periaatteena on optimoida asiakkaalle juuri sellainen järjestelmä, joka parhaiten vastaa kulutusta, eikä asiakkaalle tarjota mitään sellaista, jota tämä ei tarvitse. Silloin asennuskulutkin pysyvät kurissa.
 

AURINKOPANEELIT ovat keventyneet vuosien saatossa ja niiden koot standardisoituneet, mikä helpottaa aurinkovoimaloiden laajentamista.
Kokkolan Energian perustarjontaan omakotitalojen ja kesämökkien aurinkosähköjärjestelmäksi kuuluu kokoluokaltaan kaksi eri vaihtoehtoa. Niistä ensimmäinen on 4,92 kWp-järjestelmä ja toinen 6,56 kWp-järjestelmä.
Ensin mainitun järjestelmän arvioitu vuosituotto on 3 400 kWh. Tuolla määrällä aurinkosähköä esimerkiksi lämmittää saunan miltei 300 kertaa. Suuremman järjestelmän arvioitu vuosituotto on 4 500 kWh vuodessa, millä puolestaan lämmittää saunan joka päivä tai lataa sähköautoon jopa 20 000 kilometriä ajomatkaa keskimääräisellä kulutuksella. Pienemmän järjestelmän verollinen hinta on 5 250 euroa ja isomman 6 480 euroa. Kokkolan Energia tarjoaa mahdollisuuden hankkia paneelit 3 vuoden korottomalla osamaksulla.


Aurinkopaneelit on tärkeä asentaa huolellisesti. Antti Järvinen kehuu paneelien asentajia kokeneiksi ammattilaisiksi, joilta asennus tapahtuu keskimäärin yhdessä päivässä.
Aurinkovoimalan ollessa käytössä moni asiakas haluaa seurata tuotantoa tarkemmin. Sitä varten kännykkään voi ladata sovelluksen, josta näkee esimerkiksi aurinkovoimalan hetkittäisen, päivittäisen ja kuukausittaisen tuoton.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Antti Järvinen, puh. 044-780 9167
Jaa artikkeli