Kokkolan Energian 1 500 euron lahjoitus Äijäköörille ja Kokkolan eläinsuojeluyhdistys ry:lle

Kokkolan Energian 1 500 euron lahjoitus Äijäköörille ja Kokkolan eläinsuojeluyhdistys ry:lle

Kokkolan Energia lahjoitti joulun alla 1000 euroa Äijäköörille ja 500 euroa Kokkolan eläinsuojeluyhdistys ry:lle.

Joululahjoituksen kohteita ilmiantoivat Kokkolan Energian Facebook-seuraajat, jotka saivat kertoa ehdotuksensa avun saajista. Kokkolan Energian tiimi päätti viime vuoden tapaan jakaa lahjoituksen kahdelle saajalle.

Äijäkööri on noin 20 äijän perustama jäsenyhdistys, joka järjestää kaverisynttäreitä vähävaraisten perheiden, sairaiden tai muuten raskaan alun elämälleen saaneille lapsille.

- Olihan lahjoituksen saaminen erittäin huikeaa ja auttaa meidän toimintaamme tosi paljon, kertoo yksi Äijäköörin jäsenistä hymyä äänessään.

Lahjoitus tullaan käyttämään lasten kaverisynttäreiden järjestelyihin. Lahjoitus voidaan käyttää myös tilanteessa, kun lapsen elämässä on sattunut jotain ikävää ja halutaan tukea pientä ihmistä.

Äijäköörin toiminta perustuu ilmoituksiin perheistä, joilla ei ole varaa maksaa lapsen synttäreitä. Kysyttäessä, miten kokkolalaiset voivat halutessaan tukea Äijäköörin toimintaa, tulee vastaus hetken miettimisen jälkeen.

– Meitä tukee parhaiten ilmiantamalla meille vähävaraisia perheitä. Sitä tarvitsemme eniten. Otamme toki mielellämme vastaan myös rahalahjoituksia tai halutessaan voi liittyä yhdistyksemme jäseneksi. On ollut ilo huomata, miten yritykset ovat lähteneet mukaan toimintaan antamalla hinnanalennuksia vaikkapa synhttärilahjoista. Suuri kiitos kuuluu heille!

Kokkolan eläinsuojeluyhdistys ry käyttää lahjoituksen eläinten hyvinvointiin

Tänä vuonna 125 vuotta täyttävä Kokkolan eläinsuojeluyhdistys ry sai Kokkolan Energialta 500 euron joululahjoituksen. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Anna-Kreta Kinnunen on iloinen lahjoituksesta.

– Olihan tämä aivan mahtavaa, sillä eläimet tarvitsevat kaiken mahdollisen avun, Anna-Kreta iloitsee.

Mauri-kissa saapui yhdistykselle kodittomana, mutta on jo saanut ikioman kodin. Mauri-kissa saapui yhdistykselle kodittomana, mutta on jo saanut ikioman kodin.

Lahjoitus tullaan käyttämään kokonaisuudessaan eläinten hoitoon, kuten mm. eläinlääkärikuluihin, ruokaan, kissanhiekkaan ja lääkkeisiin.

Kokkolan eläinsuojeluyhdistys ry:n tarkoituksena on edistää eläinten suojelua ja tukea eläinten hyvinvointia.

Yhdistyksellä on monta rautaa tulessa, sillä se hoitaa mm. lemmikkieläinten hautausmaata, eläinten sijaiskotitoimintaa ja järjestää kissoille leikkauskampanjoita. Toiminta kattaa koko Keski-Pohjanmaan alueen.

- Yhdistys neuvoo ja tiedottaa kaikissa eläimiin liittyvissä tapauksissa, oli kyseessä lemmikki tai luonnonvarainen eläin. Lisäksi yksi yhdistyksen jäsenistä hoitaa liian pieniä ja loukkaantuneita siilejä, Anna-Kreta kertoo.

Yhdistystä voi tukea lahjoittamalla mm. rahaa, ruokaa, kissanhiekkaa ja leluja. Sijaiskotitoiminta on myös yksi tapa tukea yhdistystä ja niistä onkin välillä huutava pula.

Sijaiskoti on eläimen väliaikainen koti, missä se saa kuntoutua kokemuksistaan ja parannella itseään. Kun eläin on toipunut, sille aletaan etsiä loppuelämän kotia. Yhdistys kustantaa sijaiskodin kaikki kulut.

Kokkolan Energia kiittää kaikkia, jotka antoivat ehdotuksen joululahjoituksen saajasta. Valinta ei ole koskaan helppo, kun on monia hyviä avuntarvitsijoita.

Toivomme tämän lahjoituksen tuovan iloa mahdollisimman monelle ja ensi vuonna mietimme taas uudet lahjoituskohteet.

Jaa artikkeli