Sopimusehdot
Vuodenaika-sähkösopimus

Sopimus on voimassa toistaiseksi ja sen voi vaihtaa joustavasti toiseen sähkötuotteeseen 14 vrk:n irtisanomisajalla. Muuttotilanteessa sopimus päättyy aina poismuuttoon. Muuttotilanteessa voimassa olevaa sopimusta ei voi siirtää uuteen osoitteeseen. Sähkösopimusta ei voi päättää takautuvasti.

Sähkön hinta seuraa markkinahintaa 3 kuukauden jaksoissa ja hinta tarkistetaan aina neljä kertaa vuodessa. Hintajaksot ovat 1.1.–31.3., 1.4.–30.6., 1.7.–30.9. sekä 1.10.–31.12. Hinnanmuutokset ilmoitetaan asiakkaille noin kuukautta ennen asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiin sekä verkkosivuillamme. Asiakas on vastuussa sähköpostin toimivuudesta ja ilmoituksesta, jos sähköpostiosoite on vaihtunut tai asiakas ei saa sähköpostiviestejämme.

Sähkön alkuperä on sekasähköä, joka koostuu ydinvoimasta, fossiilisesta ja uusiutuvasta energiasta. Vuodenaika Havu tuotteessa sähkön alkuperä 100 % uusiutuvaa puuraaka-ainetta. Vuodenaika Vesi on tuotettu 100 %:sti uusiutuva vesivoimaa hyödyntäen.

Tärkeää sopimusehdoista

Asiakas on velvollinen ilmoittamaan muuttuvat yhteystiedot, laskutusosoitteeseen tai käyttöpaikkaan liittyvät muutokset. Jos muutat käyttöpaikasta pois, riittää, kun ilmoitat tiedot muutoksista myyjälle, joka välittää tiedot eteenpäin käyttöpaikan verkkoyhtiölle. Maistraatin ja postin kautta tehtävä muuttoilmoitus ei päätä sähkösopimustasi, vaan sinun täytyy tehdä ilmoitus aina henkilökohtaisesti.

Sopimusvahvistukset lähetämme pääasiassa sähköpostitse.

Asiakassuhteen alussa tarkistamme luottotiedot. Pidätämme oikeuden olla tekemättä sopimusta luottotietomerkinnän vuoksi. Sopimuksen aikana voimme pyytää vakuutta, jos asiakas on olennaisesti laiminlyönyt maksuvelvollisuuttaan.

Asiakkaalla on oikeus perua etämyynnin kautta tehty sähkösopimus 14 vrk:n kuluttua sopimuksen syntymisestä. Peruutusoikeus koskee puhelimitse tai nettisivujen kautta tehtyjä sopimuksia. Sopimus on mahdollista perua puhelimitse, sähköpostitse tai lähettämällä meille täytetty peruuttamislomake. Tämä lomake on hyvä olla lähetetty ennen peruuttamisajan umpeutumista. Jos asiakas haluaa perua jo aloitetun sopimuksen, on asiakas velvollinen maksamaan kulutetun sähkön, jota on käytetty sopimuksen alkamisen ja peruuttamisilmoituksen välillä. Sähkösopimuksilla, jotka on solmittu messuilla, asiakaspalvelupisteessä tai erillisessä väliaikaisessa myyntipisteessä, ei ole peruutusoikeutta.

Sähkö laskutetaan vain kohteen todellisen kulutuksen mukaan. Käyttöpaikassa täytyy siis toimia etäluenta. Kuluttajien sopimustuotteet edellyttävät 25-63 A sulakekokoa.

Laskutusrytmi on 6 tai 12 laskua vuodessa. Laskun lähetys onnistuu sähköpostilla tai postitse. Voit tehdä e-laskusopimuksen omassa verkkopankissa.

Kokkolan Energia noudattaa ensisijaisesti Energiateollisuus ry:n suosittelemia sähkönmyyntiehtoja (SME2014). Sopimusasioihin ja asiakkuuteen liittyvät ongelmat ja ilmoitukset tehdään ensisijaisesti asiakaspalveluumme, jolloin asioiden yhteinen hoitaminen on sujuvampaa. Jos olet tyytymätön ratkaisuihimme, voit olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan, jota ylläpitää Kilpailu- ja kuluttajavirasto.